maanantai 5. lokakuuta 2015

Osa 1.1 Baratheon


 photo 1_zpsafsmgu1h.jpg

Puutarhasta oli tullut nopeasti Auroran lempipaikka kuninkaanlinnassa, siellä hän saattoi rauhoittua. Kun Aurora sulki silmänsä puutarhassa ollessaan, hän saattoi hetken ajan kuvitella olevansa taas kotona. Hetken, jonka pian todennäköisesti katkaisisi uuden ympäristön äänet, outojen lintujen laulanta ja vieraiden ihmisten äänet.


 photo 2_zpsiisvtdgm.jpg

Lopulta vieraat äänet saivat Auroran huokaisemaan ja nousemaan ylös. Hän oli aivan liian hermostunut rauhoittuakseen, tänään saapuisivat ensimmäiset vieraat tervehtimään uutta kuningatarta. Kuninkaan lähin neuvonantaja markiisi Stenroos vaimoineen oli luvannut saapua tänään ja Aurora odotti jännittyneenä vierailua, hän kaipasi jo kipeästi jonkun seuraa. Kenties hän voisi jopa saada ystävän.

 photo 3_zpsaannxmbu.jpg

Kuningatar yritti vielä rauhoitella itseään pianon soitolla, se nimittäin kuulosti edelleen aivan samalta kuin kotona. Edes se ei kuitenkaan voinut estää hänen ajatuksiaan karkaamasta takaisin painajaismaiseen hääyöhön. Aurora oli ollut niin iloinen nähdessään tulevan puolisonsa ensimmäistä kertaa. Kuningas Edmund I oli nuori ja komea, toisin kuin monien Auroran ystävien aviomiehet. Hetken ajan Aurora oli ehtinyt unelmoida onnellisesta avioliitosta, kunnes hääyö oli murskannut kaikki hänen unelmansa. Toisin kuin Aurora oli unelmoinut, Edmund ei kuiskannut hääyönä hänen nimeään, vaan jonkun toisen nimen. Deborah. Nyt Aurora ei voinut olla kyselemättä itseltään, kuka tämä Deborah oli, ja mitä tämä kuninkaalle merkitsi.

 photo 4_zpslfszv1ft.jpg

Pian Glenys kuitenkin keskeytti kuningattaren mietinnän ilmoittaen markiisien saapuneen ja kuninkaan kaipaavan vaimoaan mukaansa tervehtimään heitä.

 photo 5_zpsalbhebre.jpg

Tervehtimisien jälkeen Aurora ei voinut muuta kuin nielaista vaivaalloisesti ja tuijottaa markiisitarta. Markiisitar Deborah Stenroos. Deborah. Tässä oli nyt se nainen josta kuningas oli unelmoinut heidän hääyönään. Aurora alkoi voida huonosti.

 photo 6_zpsm0zfrovp.jpg

Kuninkaan johdattaessa seurueen linnan takkahuoneeseen, kuningatar tunsi voivansa jo melkein oksentaa. Ainoastaan opit julkisivun tärkeydestä saivat Auroran suunpielet kaartumaan kauniiseen hymyyn.

 photo 7_zpsssi7dpkq.jpg

Keskustelun aikana Aurora ei voinut olla huomaamatta, kuinka markiisittaren katse seurasi jatkuvasti kuningasta.

 photo 8_zpsn9zu3tgh.jpg

Kuninkaankin katse tuntui hakeutuvan aika ajoin Deborahin suuntaan ja joka kerta kuin heidän katseensa kohtasivat, kuninkaan ilme kirkastui.

 photo 9_zps3zhkou3u.jpg

Aurora tunsi kuinka hänen syndäntään alkoi kiristää rinnassa. Hymyn ylläpitäminen muuttui koko ajan vaikeammaksi ja keskusteluun osallistuminen alkoi tuntua suorastaan mahdottomalta. Hiljaa mielessään Aurora alkoi jo laskea minuutteja markiisien poistumiseen.

 photo 10_zpst7fhxdpg.jpg

Aurora ei voinut muuta kuin huokaista helpostuksesta markiisien ilmoittaessa poistumisestaan. Vihdoinkin hän saisi kadota jonnekin nuolemaan haavojaan.

 photo 11_zpsyxo5eo0z.jpg

Melkein saman tien markiisien kadottua Auroran kyyneleet alkoivat valua. Hän ei ollut osannut kuvitellakkaan tälläistä tulevaisuutta itselleen hääpäivänään. Toisin kuin unelmissaan Aurora oli yksin ja kaukana kotoaan, täysin vailla ystäviä. Hän ei ollut koskaan ennen tuntenut näin suurta kaipuuta lapsuudenkotiinsa.

 photo 12_zpsatng9qls.jpg

Lopulta kyyneleet vain lakkasivat vuotamasta. Aurora huokasi syvään ja alkoi kuivata kyyneliään; kuningas saattaisi vaatia illalla aviollisia oikeuksiaan ja kuningattaren oli näytettävä edustavalta.

 photo 13_zpsus9f6csh.jpg

Takan liekit lämmittivät kovasti odottavaa kuningatarta. Hyvän vaimon tavoin hän odotti illalla valmiina aviomiestään. Jokaisen vaimon syli kaipasi pientä perijää, etenkin kuningattaren, jonka tehtävänä oli huolehtia kuningassuvun jatkumisesta. Näin Auroralle oli opetettu kotona. Rosewoodissa monet tavat olivat hieman kummallisia, mutta tämän asian Aurora oletti olevan samoin kuin kotonaan.

 photo 14_zpsgp7ipd5u.jpg

Pitkään odotettuaan Aurora ei voinut muuta kuin myöntää itselleen, ettei kuningas sinä iltana ilmestyisi. Oikeastaan se oli Auroralle vain helpotus, hän ei nimittäin ollut varma olisko kestänyt kuninkaan poissaolevaa kosetusta tänä yönä.

 photo 15_zpsdtzy1gmo.jpg

Kuningata ei voinut kuitenkaan olla ihmettelemättä sitä, miksei kuningas edes saapunut nukkumaan vuoteeseensa. Rosewoodin outoihin tapoihin nimittäin kuului se, että avioparit jakoivat vuoteensa. Näin tekivät myös Edmund ja Aurora.
                                                                  ~ * ~

 photo 16_zpsgmxtcsy8.jpg

Yön hiljaisuudessa Deborah hiippaili sisään kuninkaallisen puutarhan portista.

 photo 17_zpsejgdrmjs.jpg

Portin käydessä Kuningas tunsi helpotuksen sisimmässään, hetken ajan hän oli jo ehtinyt pelätä, ettei nainen saapuisikaan.

 photo 18_zpsbxjmw3ib.jpg

Edmund nousi kiireesti ylös ja harppoi Deborahin luo. Hän silitti naisen poskea hellästi ja tunsi lämmön sydämessään.

 photo 19_zpsajqk0iqq.jpg

Deborah kuitenkin laski kuninkaan käden poskeltaan.
"Me emme voi enää jatkaa tätä Edmund. Sinä olet naimisissa. Minä olen ollut naimisissa jo vuosia. Alarik ei jätä minua niin kuin suunnittelimme, etkä sinä voi jättää kuningatarta, et vaikka hän paljastuisi hedelmättömäksi. Me... Me emme voi enää saada enää mitä haluamme".

 photo 20_zpshwc5e7wf.jpg

Edmund ei välittänyt Deborahin sanoista vaan veti tämän hellään suudelmaan.
"Ei luovuteta vielä, Deborah, minä rakastan sinua. En halua tämän päättyvän. Minä keksin kyllä keinon".
                                                                  ~ * ~

 photo 21_zps8vj1zihk.jpg

Aamulla kuningas söi aamiasta yhdessä kuningattaren kanssa. Mielummin Edmund olisi halunnut syödä yksin. Hän ei halunnut tuijottaa vaimonsa kasvoja. Ei nyt kun yöllinen tapaaminen Deborahin kanssa pyöri vielä hänen mielessään. Deborahin kosketus tuntui edelleen Edmundin iholla ja tuoksu nenässä. Auroran katsominen vain kasvatti kaipuuta.

 photo 22_zps16r5zeok.jpg

Kaiken lisäksi kuningatar yritti virittää jonkinlaista keskustelua. Edmund ei jaksanut kuunnella. Ei nyt. Tai oikeastaan, ei koskaan.

 photo 23_zpsah9cdse9.jpg

Kuningas keksi lopulta huonon selityksen poistumiselleen ja jätti kuningattaren yksin syömään aamiaistaan.

 photo 24_zpsd5fmjepo.jpg

Aurora nielaisi vaikeasti. Ruokapala tuntui suorastaan takertuvan hänen nieluunsa. Tänä aamuna kuningas oli ollut vielä normaaliakin etäisempi. Kuningatar tarttui taas haarukkaansa ja jatkoi ruokailuaan, onneksi edes tämän päivän tuleva vierailu paronittaren luona onnistui edes hieman viemään hänen ajatuksiaan muualle.
                                                                  ~ * ~

 photo 25_zps7zh56jae.jpg

Glenys tiskasi aamiaislautasia suutuksissaan. Hän saattoi nähdä kuinka kuninkaan käytös satutti kuningatarta. Olihan Glenys tiennyt aina kuninkaan olevan naistenmies, kuningashan oli yrittänyt saada Glenysinkin vuoteeseen! Näin julma Glenys ei ollut kuvitellut kuninkaan kuitenkaan olevan. Glenysin tei mieli oksentaa joka kerta kun hän vain katsoikin kuningasta. Kaiken lisäksi Edmund oli alkanut käyttää Glenysiä viestinviejänään kuningattarelle. Nytkin kuningas oli käsenyt ilmoittaa odottavansa kuningatarta tänä iltana.

 photo 27_zps4xn4u4kn.jpg

Glenys inhosi tämänkaltaisten viestien viemistä. Kuningattaren ilmeestä näki, ettei viesti ollut toivottu ja että se satutti.
                                                                  ~ * ~

 photo 26_zpsahiqcjxr.jpg

Aurora vaipui ajatuksiinsa soittaessaan harppua. Glenysin mukaan kuningas olisi tänä iltana odotettavissa. Tulevasta illasta kuningattaren ajatukset karkasivat vierailuun paronittaren luona. Paronittaressa oli jotain outoa. Ei mitenkään erityisen huonolla tavalla, mutta silti. Hetken ajan paronien luona hänestä oli tuntunut kuin Beatrice olisi nähnyt kaikki hänen salaisuutensa, kaikki hänen surunsa, kaikki hänen kyyneleensä.

 photo 28_zpsjw46zi1u.jpg

Illan lähestyessä Aurora valmistautui taas odottamaan kuninkaan vierailua.

 photo 29_zpss5a0grb8.jpg

Tällä kertaa kuningas saapui.

 photo 30_zpsokhv8c2a.jpg

Saman tien kuninkaan nukahdettua Aurora nousi ylös sängystä.

 photo 31_zpskmltx6ti.jpg

Aurora hiippaili suoraan lämpimään kylpyyn, hän halusi pestä kuninkaan kosketuksen pois iholtaan. Aurora ei ollut koskaan tuntenut oloaan näin hyväksikäytetyksi. Kuninkaalle hän ei ollut muuta kuin velvollisuus ja sen kyllä huomasi.

 photo 32_zpszdeponie.jpg

Pian kuningatar sai onnekseen huomata yön tuottaneen toivotun tuloksen, hän oli raskaana. Kuninkaan vierailut vuoteessa voisivat vihdoinkin loppua hetkeksi.

 photo 33_zpsljq45tg6.jpg

Saman tien asian ymmärrettyään kuningatar marssikin kuninkaan työhuoneeseen.

 photo 34_zpsfftgasnt.jpg

Ilman minkäänlaista varoitusta kuningatar ilmoitti kuninkaalle: "Me saamme lapsen"

 photo 35_zps4ryptsca.jpg

Kuningas hengähti vaivaanloisesti ja nousi ylös tuolistaan.
"Oletko aivan varma? Et näytä lainkaan siltä."
Närkästyneenä kuningatar totesi olevansa varma.

 photo 36_zpsctelrk6l.jpg

Tämän jälkeen kuningas mutisi jotain asioiden valmistelusta tulevaa lasta varten ja poistui huoneesta.

 photo 37_zpstxzn7hnp.jpg
Pian Aurora joutuikin vaihtamaan hameensa löysempään. Etenevä raskaus alkoi hiljalleen täyttää Auroran sisälle syntynyttä tyhjää koloa. Kun hän saisi lapsen, hänellä olisi vihdoinkin jotain omaa, jotain mitä kukaan ei voisi viedä häneltä.

 photo 38_zpsldszjxej.jpg

Toisaalla kuningas etsi kiivaasti tietoja. Edmund halusi pitää Deborahille antamansa lupauksen enemmän kuin mitään. Kuningattaren nopea raskaaksi tulo kuitenkin vain kasvatti tämän suosiota kansan parissa, mikä oli kovin ongelmallista Edmundin tavoitteita ajatellen.

 photo 39_zpsvqqoixwt.jpg

Vaikka Edmund luki kuinka tarkasti lakikirjoja, hän ei löytänyt kaipaamaansa porsaanreikää.

 photo 40_zps7wxulhj8.jpg

Lopulta Edmundin unelmien eteen nousi toinen, ratkaiseva este.
"Raskaana. Kuinka hän voi olla raskaana? Deborah lupasi ettei näin käy"
Edmund nieleskeli hiljaa ruokaansa ajatuksiensa kera. Hän alkoi hitaasti ymmärtää, ettei Deborahista tulisi välttämättä koskaan hänen omaansa.

                                                                  ~ * ~

 photo 41_zpswen7xbve.jpg

Aurora yritti löytää mukavaa asentoa istua. Suureksi kasvanut vatsa vain tuntui painavan koko ajan. Huokaisten hän nousi ylös. Ehkä soittaminen voisi rauhoittaa.

 photo 42_zpstftny3ay.jpg

Soittaessaan Aurora kykeni edelleenkin vajoamaan omiin ajatuksiinsa, omaan maailmaansa. Kuninkaan kylmyys sekä hänen oma yksinäisyytensä alkoivat tuntua hyvin etäisiltä. Ihan kuin jonkun muun ongelmilta.

 photo 43_zpsbjif32rj.jpg

Omiin ajatuksiinsa vajonneena Aurora ei edes huomannut oven suuhun ilmestynyttä Glenystä. Glenys katseli ihaillen Auroraa, miten joku saattoi näyttää niin kauniilta ja hauraalta. Hänen teki mieli suojella tuota haurasta olentoa kaikelta pahalta.

 photo 44_zpsqo2fpore.jpg

Glenys tuhati omille ajatuksilleen ja siirtyi takaisin siivoamaan keittiötä. Silti hän ei voinut saada kuningatarta päästään.

 photo 45_zpst1twtkmu.jpg

Yhtäkkiä Glenysin repäisi ajatuksistaan kuningattaren tuskanhuuto. Synnytys oli käynnistynyt.

 photo 46_zpsovwgnygb.jpg

Kuninkaanlinnaan kutsutun sisar Morganan avulla kuningatar synnytti pian pienen pojan, valtakunnan kruunun perijän. Isänsä tavoin poika kastettiin Edmundiksi.



Siinä oli nyt ensimmäinen osa tähän haasteeseen! Toivottavasti piditte sitä :)
Ja pelaan siis muuten yhden vuodenajan kerrallaan, nyt pelattavana vuodenaikana on kesä. Seuraavaksi päästäänkin markiisien pariin, heitä näittekin jo hieman tässä osassa.

Minulla on muuten jostain syystä ihan väärä aikavyöhyke bloggerissa, tietääkö kukaan miten sen saa muutettua?

4 kommenttia:

  1. En olekkaan ennen seurannut RKC:tä, mutta kerta se on ensimmäinenkin, koska tämä vaikutti mielenkiintoiselta ja siltä, ettei draamaa tule puuttumaan ;) Kuninkaallisten sukunimestä tuli heti mieleen Game of Thrones, heh :'D

    Kävi vähän sääliksi Auroraa, että kuningas käyttäytyy tuolla tavalla häntä kohtaan ja on vielä rakastunut johonkin toiseen D: No, jotain hyvääkin, ainakin perijä pääsi syntymään!

    En osaa kommentoida nyt muuta, mutta jään ilomielin seurailemaan ja linkkailen sut myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että tarinani alku vaikutti sinusta mielenkiintoiselta:) Voin kyllä luvata, ettei draamaa tule uupumaan. Ja en kyllä voi kieltää, etteikö Game of Thrones olisi tuttu...

      Poista
  2. Ihanaa, ihanaa lukea kakkosella tehtyä tarinaa, varsinkin RKC:tä! Olenkin viime aikoina valitellut, kun uudemmat versiot meinaa viedä voiton, eikä enää mitenkään liiaksi nää Sims 2:lla tehtyjä tarinoita. Itse olen vannoutunut kakkosen kannattaja, vanhaa koulukuntaa ilmeisesti :D Niin, RKC:itäkään ei ole määrällä pilattu, joten olipa mukavaa, että tämä löytyi :)

    Kiinnostavan oloisia perheitä esittelyn perusteella, kuninkaallisten kolmiodraama vaikuttaa ainakin oikein lupaavalta. Ja mahtavaa, jos jotain fantasia-aiheitakin sekoitat mukaan tarinaan, keskiaika antaa fantasialle todella hyvät puitteet. Ilolla myös katselin simejäsi, kivasti persoonallisen näköisiä. Kehuja myös noista ladatuista, sillä karu totuus on, että ilman niitä on hankalaa tehdä johonkin toiseen aikaan sijoittuvaa tarinaa. Tunnelma välittyy paljon paremmin :)

    Tietenkin linkitän sinutkin! Jään mielelläni seuraamaan, ilmoittele toki uusista osista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa huomata, että joku muukin on Sims 2:sen kannattaja! Olen itse myös huomannut kakkosella tehtyjen tarinoiden vähenemisen, näin myös vanhan koulukunnan edustajana se on vähän harmittavaa.

      Kiva että perheet vaikuttavat kiinnostavilta, olen miettinyt joitakin pitkään ja on mukava huomata sen olleen vaivan arvoista :)

      Poista