maanantai 19. lokakuuta 2015

Osa 1.4 Henell

 photo 9d6bdf02-77ea-4261-8397-31adfed8a8fb_zpssxpqsm9t.jpg



                                                                         ~ * ~

 photo 1_zpsnq4b8s2a.jpg

Thomas tiputti tomaatinsiemenet pehmeään maahan. Kovat ajat olivat koetelleet häntä viime kuukausina. Ensin tulipalo oli tuhonnut hänen kaikki varastonsa. Sitten kylmä kevät oli tappanut ensimmäisen tomaattisadon. Ja kaiken lisäksi talouteen oli liittynyt Brita Blackwell, tai itseasiassa Brita Henell. Thomas ei millään meinannut tai oikeastaan halunnut muistaa olevansa nykyään naimisissa.

 photo 2_zps4hovou0w.jpg

Tomaatit istutettuaan Thomas siirtyi lammen äärelle. Hänen olisi tehtävä töitä kovasti, ennen kuin hän saisi korvattua palossa menettämänsä varastot. Siihen asti Henellin sekatavarapuoti pysyisi kiinni.

                                                                       ~ * ~

 photo 3_zpsffvte3dk.jpg

Brita tiskasi astioita kiukkuisena. Hän ei pitänyt siivoamisesta, mutta mitä muutakaan hän voisi tehdä kuin totella Hester Henellin käskiessä. Brita inhosi siivoamista, mutta Hesteriä hän vihasi. Kun Brita kihlattiin Thomasille, hän ei todellakaan ollut kuvitellut joutuvansa jonkun vanhainpiian käskytettäväksi. Aviomiehensä käskyt hän olisi vielä hyväksynyt, ei tätä. Nyt Brita oli tilanteessa, jossa hänen aviomiehensä tuskin puhui hänelle. Hester puhui eli käskytti häntä senkin edestä.

 photo 4_zpsaqcvodhb.jpg

Brita oli kuin piika talossa, jossa hänen olisi kuulunut olla emäntä. Hänen elämänsä oli juuri samanlaista kuin naimattoman sisarensa Glenysin. Piian töitä, eikä edes aviomiestä näkynyt mailla halmeilla.

 photo 5_zpsxn61odec.jpg

Thomasia Brita näki vain ruokapöydässä ja aina silloin paikalla oli myös Hester.

 photo 7_zpsp7womltu.jpg

Ruokailujen ajan Thomas ja Hester keskittyivät vain toisiinsa, hyvä jos huomasivatkaan Britaa.
Brita inhosi avioliittoaan. Aluksi se oli näyttänyt lupaavalta, kaikki olivat olleet siitä niin kateellisia. Olivat edelleenkin, sillä Brita ei uskaltanut edelleenkään kertoa kellekkään totuutta siitä. Hän ei halunnut kenenkään saavan tietää. Brita oli vieraillut vanhan ystävänsä Matildan luona, muttei ollut uskaltanut sanoa tälle sanaakaan murheistaan, sillä vaikka Matilda oli nykyisin köyhä, tämän aviomiehen katseesta saattoi nähdä syvän kiintymyksen. Kiintymyksen joka Thomasin katseesta puuttui. Brita alkoi olla jopa hieman kateellinen Matildalle, eikä hän halunnut myöntää sitä kenellekään.

                                                                       ~ * ~

 photo 8_zpsxcyrwmyc.jpg

Hester sekoitti taikinaa ärtyneenä. Hän ei ollut syntynyt tälläiseen kohtaloon, kitkemään kasvimaata ja sekoittamaan taikinoita.

 photo 9_zps9krc91v6.jpg

Hesterin vanhemmat olivat opettaneet ainoan lapsensa tavoittelemaan vain parasta. Hesterillä oli ollutkin monta hyvää avioliittoa kiikarissa, kunnes kauppiaiden alueella riehunut tulipalo oli tappanut hänen vanhempansa ja tuhonnut koko heidän omaisuutensa. Perinnöttä jääneen Hesterin aviomiesehdokkaat olivat kadonneet samantien.

 photo 10_zps6zmh0bfd.jpg

Nyt Hester saattoi enää vain yrittää parjätä. Ovelana naisena hän oli kuitenkin onnistunut järjestämään itselleen siedettävät olot. Kauppiaan talouden emännöinti kalpeni silti Hesterin unelmien rinnalla, unelmien jotka Hester oli päättänyt toteuttaa. Jonain päivänä hän pukeutuisi silkkiin ja satiiniin.

                                                                       ~ * ~ 

 photo 12_zpsvizzsqix.jpg

Brita repi viimeisiä rikkaruohoja tomaateista. Tulevan yön ajattelu sai hänen sydämensä hakkaamaan nopeampaa ja kätensä hikoamaan. Brita oli nimittäin päättänyt saavansa tahtonsa läpi tänä yönä. Lapsen, lapsen hän tahtoi. Kylillä pahat kielet olivat jo alkaneet laulaa; Brita ja Thomas olivat olleet jo hyvän aikaa naimisissa, muttei lasta silti vieläkään kuulunut. Kylillä kuului siis kysymys, oliko kaikki heidän avioliitossaan kunnossa? Siispä Brita oli päättänyt, ettei Thomas voisi välttää aviollisia velvollisuuksiaan tänä yönä.

 photo 13_zpsg2wu8qw6.jpg

Brita risti kätensä rinnalle lopettaakseen niiden tärinän, hermostuneisuus kävi koko ajan voimakkaammaksi, eikä Thomasin saapuminen helpottanut lainkaan. Brita ei halunnut paljastaa hermostuneisuuttaan Thomasille.

 photo 14_zpsgoo8glkv.jpg

Heti makuukamariin saapuessaan Thomas huomasi päättäväisen katseen vaimonsa silmissä. Hän yritti olla välittämättä tästä kuten yleensäkin, mutta tällä kertaa Brita ei suostunut jäämään huomiotta.

 photo 16_zpsyadl23a7.jpg

Saman tien Thomasin saapuessa, Brita nosti asiansa esille.
"Tänä yönä sinä toteutat aviolliset velvollisuutesi, minä haluan lapsen."

 photo 15_zpsuycwyfzn.jpg

Thomas yritti kieltäytyä taas kerran, johon Birta ei enää suostunut. Jo ensimmäiset syyt kuullessaan Brita alkoi huutaa kurkku suorana.

 photo 18_zpsbshhsu6l.jpg

Lopuksi Brita esitti vielä hienovaraisen uhkauksen: jos Thomas ei toteuttaisi aviollisia velvollisuuksiaan, Brita syyttäisi tätä kyvyttömyydestä. Se päättäisi avioliiton, eikä Thomasilla olisi varaa palauttaa Britan myötäjäisiä.

 photo 19_zpszhl3xmwl.jpg

Kun lopulta Brita mainitsi ettei kyvytön mies voisi toimia kenenkään holhoojana, oli Thomasin annettava periksi. Hän ei voisi menettää asemaansa Hesterin holhoojana.

                                                                       ~ * ~

 photo 20_zps3ugfd3fb.jpg

Hesterin makuukamari sijaitsi aivan Britan ja Thomasin kamarin vieressä, joten Hester kuuli koko riidan.

 photo 21_zpsjazv2wbh.jpg

Brita pelotti Hesteriä. Nimittäin jos tämä saisi talon tapahtumat tietoonsa, Hester olisi mennyttä. Eikä hän voinut sallia sitä. Hester ei kuitenkaan voinut muuta kuin mielessään kirota sitä, kuinka riippuvaiseksi Thomas oli hänestä tullut. Thomasin täytyisi oppia varovaisemmaksi tai kaikki olisi mennyttä.
                                                                       ~ * ~

 photo 22_zpsaag8ts1f.jpg

Thomas siisti hiuksiaan hermostuneena, hän tiesi Hesterin kuulleen eilisiltaisen. Thomasia pelotti, miten Hester voisi antaa hänelle sen anteeksi?

 photo 23_zps28zywzc5.jpg

Jännittyneenä Thomas lähti kasvimaalle, missä tiesi Hesterin olevan.

 photo 24_zpskk7mbj46.jpg

Thomas vetäisi Hesterin halaukseensa.
"Olen niin pahoillani Hester, minun ei ollut tarkoitus."

 photo 25_zps8verpbqo.jpg

"Ei se mitään rakkaimpani, minä ymmärrän. Brita ei saa tietää meistä, teit vain sen mikä piti tehdä."

 photo 26_zpsvxe3w5lw.jpg

"Nyt Brita pysyy vähän aikaa tyytyväisenä ja me saamme olla hetken rauhassa."

 photo 27_zpsuimooupr.jpg

Thomas veti helpottuneena Hesterin suudelmaan.

 photo 28_zpsvncarhn0.jpg

Mitä hän oli tehnyt ansaitakseen näin hellän ja rakastavan naisen? Thomas rakasti Hesteriä koko sydämestään, hän ei voinut kuvitella elämää ilman tätä. Ainut harmaa pilvi Thomasin taivaalla oli se, ettei hän Hesterin holhoojana voinut mennä tämän kanssa naimisiin.

 photo 29_zpsymzbgul8.jpg

Hester huokaisi Thomasin poistuttua. Joutuessaan Thomasin holhouksen alaisuuteen, oli hän ensitöikseen vietellyt tämän. Nyt kun Thomas rakasti Hesteriä, saattoi hän tehdä melkeimpä mitä halusi. Silti aina välillä Hesteristä tuntui, että Thomas rakasti häntä aivan liikaa. Hester itse ei välittänyt Thomasista tipan tippaa, tämä oli hänelle vain väline todellisten unelmien saavuttamiseen.

                                                                       ~ * ~

 photo 30_zpszhoxqzrp.jpg

Brita puhdisti keittiötä tyytyväisenä. Tänään mikään ei voisi pilata hänen päiväänsä.

 photo 31_zps0jhkliic.jpg

Brita oli nimittäin saanut varmistuksen epäilyilleen. Hän oli raskaana. Nyt kylillä kävelessään Brita saattoi tuntea kaikkien rouvien kateelliset katseet. Ulospäin Britan elämä näytti lähestulkoon täydelliseltä. Pelkkä ajatuskin muiden kateudesta sai hymyn kaartumaan Britan huulille.

 photo 33_zpsappcg8ga.jpg

Thomas käänsi vihdoin ja viimein kauppansa kyltin taas auki-asentoon. Varastot oli saatu täytettyä ja kaupan saattoi taas avata.

 photo 34_zpsptxpfxvm.jpg

 photo 35_zpsznmz5yed.jpg

 photo 37_zpsvdgnjrur.jpg

Thomas pääsi jatkamaan taas unelmatyötänsä. Päivien kuluessa puodin vanhat kanta-asiakkaat alkoivat taas palailla ja kauppa käydä. Thomas alkoi tuntea voitonriemua, asiat järjestyisivät vielä. Yhtä aikaa voitonriemun kanssa Thomas tunsi myös turhautumista. Suhde Hesterin kanssa ei ollut edennyt enää mihinkään Britan raskauden jälkeen.
                                                                        ~ * ~

 photo 38_zpsgpvyq4ez.jpg

Brita poimi omenoita tyytyväisenä. Kauppa oli taas avattu, mikä merkitsi jatkuvaa varallisuuden kasvua kauppiaille. Naapureiden rouvat olivat entistäkin kateellisempia.

 photo 39_zpsqpt3rxuz.jpg

Kaiken lisäksi Britan raskaus eteni hyvin, alun kaamea pahoinvointikin oli jo lakannut. Brita tunsi itsensä ensimmäistä kertaa avioliittonsa aikana onnelliseksi. Ihmiset olivat hänelle kateellisia. Brita alkoi jo suunnitella tulevien lapsiensa avioliittoja rahankiilto silmissään.

                                                                        ~ * ~

 photo 40_zpsaiwo60jw.jpg

Hester kuroittautui nappaamaan puusta viimeisen sitruunan. Se tuoksui kirpeälle ja raikkaalle, juuri sille mille sitruunoiden pitikin tuoksua. Sadon onnistuminen ei kuitenkaan saanut Hesteriä yhtään paremmalle tuulelle, hänen unelmissaan joku muu kuin hän poimi sitruunat. Tämän lisäksi Thomas alkoi olla yhä vaativampi heidän suhteensa suhteen ja tämän määrääminen alkoi olla yhä vaikeampaa. Hesterin täytyisi antaa heidän suhteensa edetä, jos hän mieli säilyttää asemansa talossa. Hesterin murehtiminen kuitenkin keskeytyi tämän kuullessa askeleita takanaan.

 photo 41_zpsbapltxbo.jpg

Sitruunakori tipahti maahan Thomasin kaapatessa Hesterin kiihkeään suudelmaan.

 photo 43_zpsujzynlqo.jpg

"Tule auttamaan minua viimeisten asiakkaiden kanssa, jos saamme puodin vähän aikaisemmin suljettua meille jää hieman aikaa kaksin."
Pyyntöään esittäessä Thomasin ääni oli selkeästi vaativa. Jotain tapahtuisi tänään.

 photo 44_zpsqsv1u20j.jpg

Thomasin pyynnöstä Hester saapui puotiin auttamaan.

 photo 45_zpsj5jlpszp.jpg

Puodissa hän tapasi lordi Robert Crawfordin. Mies oli vanha ja naimisissa, mutta ne olivat asioita joista Hester saattoi olla välittämättä. Pian joku muu poimisi sitruunat hänen puolestaan.

 photo 46_zpscafafu9d.jpg

Thomas hyvästeli tyytyväisena päivän viimeisen asiakkaan. Thomas tiesi Hesterin odottavan heinien luona, mikä piti hänet miellyttävän jännittyneenä.

 photo 47_zpsbix9iqb5.jpg

Heinien luo saavuttuaan Thomas kaappasi Hesterin suoraa kainaloonsa ja alkoi kuiskailla tämän korvaan kertoen tälle kuinka paljon hän tätä rakasti. Pian Thomas tunsikin Hesterin kädet vyöllään.

 photo 48_zpsooauxkue.jpg

Samaan aikaan Brita kiljui apua makuukamarissaan. Kukaan ei kuitenkaan kuullut tai saapunut auttamaan.

 photo 49_zpsyz6zanpd.jpg

Pitkän ponnistelun tuloksena Brita saattoi laskea pienen lapsen lattialle.

 photo 50_zpsvdj3ouos.jpg

Britan kauhuksi supistukset kuitenkin vain jatkuivat.

 photo 51_zpsazamm7k4.jpg

Perijä Daniel Henell

 photo 52_zps8n6uitqv.jpg
Diana Henell

Brita tuijotti hämmentyneenä lapsiaan. Kaksoset. Miten heillä olisi varaa kahteen lapseen?





Kauppiaat olivatkin sitten siinä, seuraavassa osassa päästäänkin jo säädyistä alimpaan eli talonpoikiin :)

4 kommenttia:

  1. Ooh, taas uutta osaa! Ihailen sun päivitysnopeutta, vaikka itsekin tykkään päivitellä usein, mutta sulla taitaa olla vielä tiuhempi tahti :D

    Thomas on komea D: Ja Hester on suloinen ja pari on suloinen jajaja kaikkea :3 Ja Brita taas ärsyttävä ämmä ja itsekkään oloinen ämmä :'D
    Thomas ja Brita ovat molemmat selvästi väkisin naimisissa toistensa kanssa, kun kummallakaan ei ole minkäännäköisiä tunteita toista kohtaan. Brita tuli kuitenkin sitten raskaaksi Thomakselle ja synnytti näköjään kaksosetkin! Innolla odottelen mitä oletkaan keksinyt heidän kohdalleen :D

    Pahoin pelkään, että Hesterkin tulee raskaaksi, saa nähdä miten sitten käy!

    Ilmoittele toki jatkosta! c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisit kiteyttää Britan olemuksen pariin sanaan, ärsyttävä ämmä :D Saa nähdä miten hän kohtelee lapsiaan...
      Hesterin kohtalo selvinnee seuraavassa osassa:)

      Poista
  2. No huhhuh, kyllä on kauppiailla draamaa! Thomas vaikuttaa tosi symppikseltä mieheltä, kun elää niin kuin sydän käskee, mutta säälittää vähän, kun luottaa niin sinisilmäsesti Hesteriin ): Voi muija, minkä teet sitten kun/jos jätät Thomasin. Toisaalta olis ehkä ihan hyväkin, että heillä menisi romanssi puihin, vaikka eihän tuo serkkujen suhde niin paha ole, kuin esim. sisarusten välinen...
    Brita... laskelmoivan kuvan antoi itsestään. Jos ei Thomasia hän kohtele ns. "hyvin", niin toivottavasti edes lapsiaan. (voin vain kuvitella Dianan teinivuodet...)
    Täähän oli varsin mukava osa, pistähän lisää tulemaan (: Mulle voit toki ilmoitella osista, en hirveen ahkerasti käy toisten blogeja katselemassa ellei mulle ilmoita :D
    Siitä puheen ollen, Luumun tarinoissa olisi tarjolla uutta osaa luettavaksi perijä-äänestyksen kera (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Draama tosiaan... Jostain syystä siitä on helppo kirjoittaa :D
      Thomasia tosiaan vedellään vähän naruista, vähän säälittävä tapaus, eikä tulevaisuus Brita äitinä näytä välttämättä kovin auvoiselta...
      Menenpä tästä käyttämään ääneni perijä-äänestykseen :)

      Poista