lauantai 21. marraskuuta 2015

Osa 1.7 Stenroos


 photo 934ac3c5-a889-41e9-ae28-b3f16b440f3e_zpsxsbfd4dl.jpg



                                                                                 ~ * ~

 photo 1_zpsd3dho0oz.jpg

Katsoessaan tytärtään Deborah tunsi pettymyksen kitkerän maun suussaan.

 photo 2_zpseximu9dn.jpg

Niin kauan kuin hänellä ei ollut ollut lasta, hänellä oli ollut suurempi mahdollisuus nousta kuninkaan puolisoksi. Nyt syntynyt lapsi vaikeutti asioita. Varsinkin, kun lapsi oli tyttö. Pelkkä turha tyttö. Ainoa asia mikä saattaisi parantaa Deborahin tilannetta olisi poika. Hänen täytyi osoittaa olevansa kykenevä synnyttämään poikia. Hän tarvitsi pojan.

 photo 3_zpsx1amvbia.jpg

Deborah ei halunnut ajatella Edmundia kylpiessään Alarikia varten. Silti Edmund valtasi jatkuvasti hänen ajatuksensa. Miksi kaiken piti mennä juuri siihen suuntaan mihin hän ei halunnut? Ainut asia mitä Deborah halusi, oli olla yhdessä Edmundin kanssa. Ja parhaillaan hän joutui peseytymään toista miestä varten. Miestä, jota kohtaan Deborah ei tuntenut mitään.

 photo 4_zpsrozomr9h.jpg

Päättäväisenä Deborah käveli kuitenkin Alarikin luokse. Unelmansa saavuttaakseen hänen täytyisi saada poika ja vain Alarik voisi sen hänelle antaa.

 photo 5_zpsifim0sbd.jpg

 photo 6_zps9jtsqzep.jpg

"Voi Alarik. Näitkö meidän lapsemme? Miten me saatoimme saada jotain niin kaunista aikaan?"

 photo 7_zpsafgotntl.jpg

Yllättyneenä Deborahin käytöksestä Alarik painoi huulensa hänen huulilleen.
"Jospa me saattaisimme lisää kaunista tähän maailmaan?"

                                                                                 ~ * ~

 photo 8_zpsymjsei3r.jpg

Pian Deborah alkoi löytää itsensä aamuisin toiletista. Hän oli taas raskaana.

 photo 9_zpsgjowu2ze.jpg

Niin monta vuotta ilman lasta, ja nyt hänellä olisi pian kaksi. Kaksi vääränlaista lasta. Kaksi punahiuksista lasta. Kaksi lasta, joita kohtaan Deborah ei tuntenut mitään.

                                                                                 ~ * ~

 photo 10_zpstvebdgxt.jpg

Sydän raskaana Deborah käveli Alarikin luokse. Jos asiat olisivat menneet niin kuin hän oli toivonut, hänen uutta raskauttansa juhlittaisiin ympäri valtakuntaa. Nyt sitä ainoastaan kummasteltaisiin. Kaikki olivat luulleet häntä hedelmättömäksi ja nyt hän oli jo toista kertaa raskaana.

 photo 11_zpsidiamoir.jpg

"Alarik me saamme toisen lapsen!"

 photo 12_zpsje7xoobe.jpg

Suudellessaan vaimoaan Alarik tunsi valtavaa riemua. Ensimmäistä kertaa avioliittonsa aikana hänestä alkoi tuntua, että hänen vaimollaan oli tunteita häntä kohtaan.

                                                                                 ~ * ~

 photo 13_zps1jzhm9nk.jpg

Yleensä Agnes vihasi lapsia. Margaretia hän ei kuitenkaan vihannut. Ainoastaan inhosi.

 photo 14_zpskygzhtf3.jpg

Margaretin sukupuolen ansioista Agnesin pojalla olisi edelleen mahdollisuuksia periä markiisin omaisuus.
                                                                                 ~ * ~

 photo 15_zpsit1a5izc.jpg

Deborah siisti huolellisesti kasvojaan. Oikeastaan hänen täytyisi olla jo Edmundin luona, mutta mies kyllä odottaisi häntä. Deborah hymyili omassa mielessään. Valtakunnan tärkein mies oli hänen ohjailtavissaan. Tämä voisi kyllä hetken odottaa.

                                                                                 ~ * ~

 photo 16_zps43eopkix.jpg

Alarik nappasi pikkuisen tyttärensä kehdostaan. Muut aateliset olivat ihmetelleet miten hän jaksoi välittää tyttärestään niin paljon, Pelkästä tytöstä. Edmund valmistautui jo poikansa kuolemaan yrittämällä saada toisen. Malcolm saattoi joskus auttaa Fredrikaa kaksosten kanssa, tai oikeastaan lähinnä poikansa Columin kanssa. Tytär Gemina ei häntä erityisemmin kiinnostanut. Alarikin lisäksi ainoastaan Edward oli kiinnostunut lapsestaan muutenkin kuin pakon vuoksi.

 photo 17_zpspwypf5my.jpg

Alarik oli kuitenkin hyvä syy siihen miksi hän välitti tyttärestään niin paljon. Hän oli ollut ilman lasta niin kauan, että pelkkä tyttö sai hänet ilahtumaan.

 photo 18_zpsqakkxlik.jpg

 photo 19_zpsvdyfkr2r.jpg

Oli niin ihmeellistä katsoa omia silmiään toisen kasvoissaan. Toisen kasvoissa jotka muistuttivat niin paljon hänen omiaan. Alarikille hänen lapsensa, jo syntynyt ja tuleva, merkitsivät hyvin paljon. Hän halusi heidän tulevaisuuteen pelkkää parasta.
                                                                                 ~ * ~

 photo 20_zpschy7jajx.jpg

Agnes heräsi pakottavaan tuskan vihlaisuun. Hänen odottamansa hetki oli viimein koittanut. Pian markiisi voisi juhlia perijänsä syntymää.

 photo 22_zpswvltuepl.jpg

Synnytyksen venyessä Agnes maalasi mieleensä tulevaisuuden kauhukuvia. Entä jos lapsi ei selviäisi synnytyksestä? Entä jos lapsi vahingoittuisi? Kaikkein pahin kauhukuva oli kuitenkin se, että lapsi olisi tyttö.

 photo 23_zps0gf3q0yw.jpg

Jane Flinstone

 photo 24_zpsdsxen0fv.jpg

Kauhuissaan Agnes tuijotti lasta. Tyttö. Hetken ajan Agnes tunsi, kuinka lapsi tuhosi kaikki hänen unelmansa. Markiisilla oli jo tytär. Mitä tämä tekisi toisella?

 photo 25_zpsfhc6uqfl.jpg

Agnesilla kesti hetki kerätä itsensä kokoon, Sen jälkeen hän laski pienen lapsensa kehtoon. Markiisi oli jo naurettavan kiinnostunut Margaretista, joten miksei tämä olisi siis kiinnostunut toisesta tyttärestäänkin. Varmasti markiisi lahjoittaisi lapsensa äidille joitakin koruja ja etsisi taloon toisen palvelijattaren auttamaan häntä. Agnesin täytyisi kuitenkin vietellä markiisi uudestaan, hän ei aikonut luopua suunnitelmastaan synnyttää tälle poika, joka perisi isänsä omaisuuden.

 photo 26_zpsoc96u3mi.jpg

Pieni hermostuksen poikanen kuitenkin pesiytyi Agnesin sisimpään tämän lähtiessä etsimään markiisia. Hänen täytyisi kertoa Janesta heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

 photo 27_zpshlb9pgdp.jpg

"Alarik, teistä on tullut jälleen isä. Olen synnyttänyt meille tyttären!"

 photo 28_zpshsabmgaa.jpg

Vaston Agnesin odotuksia markiisi ei näyttänyt lainkaan ilahtuvan uutisesta.
"Naimaton nainen on synnyttänyt tyttären. Se ei ole onni kenellekään. Linnani palvelijattaren asemassasi vaadin sinua piilottamaan häpeäsi. Eikä enää sanaakaan siitä, että minulla olisi jotain tekemistä lapsen kanssa. Sitäpaitsi sinulle minä olen markiisi Stenroos, en Alarik."

 photo 29_zpsvr59lva0.jpg

Agnes tunsi kauhun valahtavan kehoonsa.
"Et... Et sinä voi jättää lastasi vaille tunnustusta!"
"Mistä voisin tietää sen olevan minun? Olet varmasti maannut jokaisen vastaantulevan kanssa. Lapsi voi olla kenen tahansa, enkä minä halua nähdä sitä."

 photo 30_zpslgpuqa3p.jpg

Markiisin poistuessa Agnes ei voinut muuta kuin jähmettyä järkyttyneenä paikalleen. Hän tunsi kuinka hänen unelmiensa viimeisetkin palasten pirstaloituivat aina vain pienemmiksi. Hänestä ei tulisi markiistarta. Hän tulisi aina vain olemaan pelkkä itsensä häpäissyt nainen.

                                                                                 ~ * ~

 photo 33_zpsd75suxz3.jpg

Deborah hakkasi raivoissaan pianon koskettimia. Tämä raskaus sai hänet voimaan äärimmäisen pahoin. Pahoinvoinnissa ei auttanut lainkaan hänen ilmaansa hengittävä rääpäle. Palvelijattaren lapsi oli viimeinkin syntynyt. Pelkkä tytär, mutta vaalean ihonsa perusteella selvästi jonkun aatelisen jälkeläinen. Jos Deborah olisi voinut, hän olisi heittänyt Agnesin ja vauvan ulos, muttei hän uskaltanut. Mitä jos lapsi oli jonkun tärkeän aatelisen? Lapsesta seuraisi vielä ongelmia.

 photo 34_zpsqznqkmft.jpg

Kauaa ei Deborah kuitenkaan jaksanut miettiä jonkun niin vähäpätöisen lasta. Hänellä oli omiakin ongelmia murehdittavanaan. Deborah ei ollut nähnyt Edmundia pitkään aikaan. Kirjeitäkin tuli harvemmin. Hän kaipasi rakastaan niin paljon. Kukaan muu ei ymmärtänyt häntä. Kukaan muu ei rakastanut häntä. Ketään muuta ei Deborah rakastanut. Ei edes lastaan.

                                                                                 ~ * ~

 photo 35_zpsuukrqxbj.jpg

Alarik katsoi kakkua haikeana. Tänään olisi hänen tyttärensä syntymäpäivä. Juhlia ei kukaan voinut valitettavasti järjestään kruunuprinssin sairauden vuoksi, mutta kakun oli Alarik Margaretille ostanut. Valitettavasti tytön äiti oli jäänyt pois juhlasta raskauden aiheuttamaan väsymykseen vedoten.

 photo 36_zps4onpjf2d.jpg

Alarik ei kuitenkaan antanut asian häiritä. Margaret ei välittänyt vieraiden vähyydestä. Pienelle lapselle riitti pelkkä isänsä läsnäolo.

 photo 37_zpsidymdhkm.jpg

Lopulta Alarik puhalsi hymyillen kynttilät tyttärensä kanssa.

 photo 38_zpsfeg4u65n.jpg
Markiisitar Margaret Stenroos

Alarik hymyili tyytväisenä suloiselle tyttärelleen. Tästä tulisi vielä oikea kaunotar.

                                                                                 ~ * ~

 photo 39_zpssejbd26u.jpg

Huokaisten Agnes nappasi itkevän Janen kehdosta. Tyttö vain itki ja itki ja itki. Agnesilla oli aivan tarpeeksi askareita yhden haisevan lapsen lisäksi. Tunnollisesti Agnes kuitenkin hoisi tyttärensä. Markiisi voisi vielä kiinnostua tästä, kunhan tämä vähän kasvaisi. Agnes nimittäin saattoi jo nähdä kuinka paljon Jane tulisi markiisia muistuttamaan. Vielä täytyisi kuitenkin odottaa.

 photo 40_zpsqxsynsjq.jpg

Väsyneenä Agnes siirtyi keittiöön valmistamaan illallista. Hänellä oli uusia suunnitelmia asemastaan poispääsyyn, mutta ne joutuisivat odottamaan vielä. Sitä ennen Agnesin täytyisi vain kestää.

                                                                                 ~ * ~

 photo 41_zpsssqa2qy1.jpg

Alarik hymyili kauniille vaimolleen. Lapset, Margaret ja uusi pian syntyvä lapsi loivat yhteyden heidän välilleen. Alarikista oli alkanut viimeinkin tuntua siltä, että heidän avioliitostaan voisi vielä tulla onnellinen.

 photo 42_zpsvnxxlse5.jpg

Tyytyväisenä Alarik veti Deborahin syliinsä nukkumaan. Nykyisin tämä antoi hänen tehdä sen. Alarikia varjosti kuitenkin yksi huolenaihe nimeltä Jane. Jos Deborah saisi tietää Janen isän, heidän uusi hauras tunnesiteensä murskautuisi tuhansiksi palasiksi. Sitä ei Alarik halunnut, joten hänen täytyisi pitää huolta siitä, ettei Deborah saisi koskaan tietää.

                                                                                 ~ * ~

 photo 44_zpslwupoig5.jpg

Valtava raskausmaha ärsytti Deborahia suuresti, ainoastaan paronittarella oli suurempi maha kuin hänellä. Vauva pyöri ja myöri jatkuvasti, Deborahista tuntui kuin sillä olisi vähintääkin kymmenen jalkaa, jotka potkivat häntä jatkuvasti. Hän ei voinut keskittyä enää yhtään mihinkään. Kakaran olisi parempi syntyä pian. Ja sen olisi parempi olla poika, Deborah ei halunnut enää yhtään tyttöä pyörimään jalkoihinsa.

                                                                                 ~ * ~

 photo 45_zpsxkxhrn12.jpg

Agnes katsoi pientä lastansa. Pientä lasta, joka kasvaisi tänään. Agnes ei voinut muuta kuin henkäistä helpotuksesta, ehkä Jane oppisi nyt nukkumaan yönsä. Agnes ei enää jaksaisi yhtään yöherätystä.

 photo 46_zpsxkfliqxw.jpg

Agnes oli vaivautunu leipomaan piirakan tyttärensä kunniaksi, toivoen markiisin tulevan. Markiisi kyllä tiesi tyttärensä syntymäpäivästä ja Agnes toivoikin tämän tulevan toivottamaan onnea tyttärelleen. Markiisia ei kuitenkaan näkynyt. Ärtyneenä Agnes puhalsi piirakan kynttilät. Piirakan, jonka hän oli leiponut aivan turhaan.

 photo 47_zpsfon8hl1u.jpg

Hymy nousi kuitenkin Agnesin huulille Janen kasvoja katsoessaan. Kukaan täysjärkinen ei voisi olla näkemättä, kuka tytön isä oli. Janen avulla Agnes pääsisi lopulta kurjasta rotanloukostaan ulos.

                                                                                 ~ * ~

 photo 48_zpss0gkvaqn.jpg

Yöllä Deborah heräsi vihdoinkin odottamaansa tunteeseen. Synnytyspoltot alkoivat viimeinkin.

 photo 49_zpsc57pc2pe.jpg

Kiljuessaan tuskasta Deborahia auttoi ajatus siitä, että tästä lapsesta tulisi varmasti hänen viimeisensä markiisin kanssa. Kunhan se vain olisi poika.

 photo 50_zpsi3pwvkvi.jpg

Lopulta Deborah saattoi pidellä sylissään pientä poikaansa. Poikaa. Viimeinkin.

 photo 51_zpsnvgmekdj.jpg

Kauaa ei Deborah voinut kuitenkaan huokaista helpotuksesta. Uuden tuskan aallon vallatessa hänen kehonsa, laski hän nopeasti pojan maahan.

 photo 52_zpsgphe3bpw.jpg

Synnytys ei nimittäin ollut vielä ohi.

 photo 53_zpstfphfgd6.jpg

Markiisitar Grethel Stenroos

 photo 54_zpsemuwi1vl.jpg

Deborah ei tiennyt mitä ajatella. Hän oli kyllä saanut pojan, mutta kylkiäisenä oli kuitenkin tullut uusi turha tyttö. Katkerasti Deborah naurahti mielessään. Ei ihme, että hänen vatsansa oli ollut niin suuri. Mitähän vielä suuremman vatsan omaava paronitar saisi? Kenties kolmoset?

                                                                                 ~ * ~

 photo 56_zpsw97drpdq.jpg

Alarik nosti innoissaan pienen poikansa kehdosta. Hänellä oli viimeinkin poika, joka perisi hänen asemansa ja jatkaisi hänen työtänsä.

 photo 57_zpschpvzrhn.jpg

Tyytyväisenä Alarik tutki lapsen kasvoja, löytäen niistä koko ajan enemmän ja enemmän hänen omia piirteitänsä. Poika saisi Alarikin oman isän nimen. Pieni markiisi Richard Stenroos.

 photo 58_zpszfpu9lcr.jpg

Vaikka Alarik oli saanut pojan, ei hän unohtanut tyttäriään. Onnellisena Alarik silitti pientä Gretheliä. Hänellä oli suunnitelmia tyttäriensä varalle.
                                                                                 ~ * ~

 photo 59_zpsf5mupfln.jpg

Deborah ei voinut olla hymyilemättä onnellisena harppua soittaessaan. Viimeinkin kaikki meni hänen suunnitelmiensa mukaisesti. Kaksoset veivät Alarikin huomion pois vaimostaan, joten Deborah sai olla rauhassa. Ja kuningattaren ainut poika makasi sairaana vuoteessaan. Kuningatar ei ollut onnistunut synnyttämään muuta kuin tytön. Jos poika kuolisi kuningattarella ei olisi enää poikaa. Deborah puolestaan oli näyttänyt kykeneväisyytensä saada lapsia. Jos kaikki menisi hyvin, Deborah ei asuisi tässä kolkossa linnassa enää kauaa. Sitäpaitsi sovittu tapaaminen kuninkaan kanssa sai odotuksen kihelmöimään sopivasti Deborahin mielessä.

 photo 60_zpsrtvlt1qu.jpg

Agnes puolestaan ei ollut lainkaan yhtä onnellinen kuin Deborah. Kaksoset teetättivät paljon työtä, eikä markiisitar edelleenkään osallistunut juuri  lainkaan lastenhoitoon. Askareet tuntuivat kaatuvan Agnesin päälle. Kuitenkin tulevat suunnitelmat helpottivat Agnesin mieltä.

                                                                                 ~ * ~

 photo 61_zpsna5skgz5.jpg

Deborah heräsi kauhuissaan. Pelon hien kastelema yöpuku liimaantui ikävästi hänen ihoonsa. Deborah oli nähnyt kamalaa unta, unta jossa lady Antonia hyppelehti riemuissaan Deborahin haudalla. Deborah oli nähnyt Antonian vain muutaman kerran, mutta jostain syystä tämä oli päätynyt hänen uneensa. Uneen, joka sai Deborahin tuntemaan olonsa jostain syystä uhatuksi.

 photo 62_zpspmoyuw9u.jpg

Unen hätkähdyttämänä Deborah nousi ylös. Hän ei pystyisi nukkumaan enää.

                                                                                 ~ * ~

 photo 64_zpsqih8b3lq.jpg

Deborah puhalsi kynttilöitä Richardin kanssa. Vihdoinkin kaksoset kasvaisivat vähän isommiksi, eivätkä enää vaatisi niin paljoa huolenpitoa. Lapset ainoastaan ärsyttivät Deborahia, innoissaan hän odotti niiden kasvamista.

 photo 65_zpsgim7rduu.jpg

Alarik puolestaan puhalsi kakun kynttilät Grethelin kanssa. Hieman häntä harmitti ettei juhlia voinut järjestää, kasvaisihan Margaretkin tänään jo isoksi tytöksi, mutta jos kruunuprinssille ei oltu järjestetty juhlia, ei järjestettäisi kenellekään muulekaan.

 photo 66_zpslqicwtry.jpg

Markiisi Richard Stenroos

 photo 67_zpsk5pb4nbs.jpg

Markiisitar Grethel Stenroos

 photo 68_zps1gxjjazw.jpg

Lopuksi Alarik puhalsi vielä kynttilät nauravan Margaretin kanssa.

 photo 69_zpsokkbx5fq.jpg

Alarikin lapset olivat hänen elämänsä suola, ilman heitä hän olisi paljon vähemmän.

 photo 70_zpsde65xczi.jpg

Markiisitar Margaret Stenroos

                                                                                 ~ * ~
                                                                                 ~ * ~
                                                                                 ~ * ~



Sainpa viimeinkin tämän valmiiksi! Olen pelannut tämän kierroksen jo niin kauan sitten, että piti muistella aika paljon mitä olin tarkoittanut mihinkin kuvaan kirjoitettavaksi...
Mutta mitäs piditte osasta?
Ja voitte kertoa mielipiteenne, ilmestyykö pääosin aatelisista kertova extra jo paronien jälkeen, vai vasta talonpoikien jälkeen? En nimittäin osaa päättää :D


8 kommenttia:

  1. Ihailen päivitys tahtiasi! Löysin nimittäin blogin eilen! Julkaise extra paronien jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet löytänyt blogini, uusia lukijoita on aina kiva saada :)

      Poista
  2. Moikka,
    Pääsinpä miekin tänne nyt sitten lukaisemaan tarinasi. Ja kyllähän tämä piti yhdeltä seisomalta lukea kaikki. Aivan mielettömän kiva että vielä on keskiajan ympärillä pelailijoita! Varsinkin kun nykyään löytyy upeita ladattavia - pari vuotta sitten kun aloittelin itse keskiajan teemoilla, oli näiden ladattujen löytyminen kiven alla.

    Jatka toki tarinaa/haastetta. Mie kyllä seuraan ja linkitin sivusi Tales of Arinbjorniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, kun tykkäsit! Ja ihan totta, nykyisin löytyy tosi paljon upeita ladattavia keskiaikaan, sen takia sen valitsinkin :)
      Minäkin linkitin Arnibjornin tänne :)

      Poista
  3. En hirveenä tykkää Deborahista :/ Tai no, onhan rakkaus aina suloista, mutta tuollainen kylmätunteisuus omia lapsiaankin kohtaan on jo melkoisen mitalin paikka. huhhuh, toivottavasti muksuille ei jää äitinsä "tunnekylmyydestä" jälkiä omaan tunne-elämiinsä...
    Sinänsä säälittää Alarikin puolesta vaimon touhut, mutta toisaalta mitä hän sitten itse touhusi Agnesin kanssa, niin ei ehkä puhtain pulmunen ole kukaan näistä kolmesta :D vahingonilosta käkätin Angesille, hahhah :'D
    Sievä on tulossa jälkipolvesta kyllä :3
    Toivottavasti kaikki saavat selvitettyä sotkunsa ilman ikuisia arpia (vaikka minkälainen tarina se semmoinen olisi, jos kaikki kävisi kuin ruusuilla tanssiminen? :D)
    Jatkoa odotellen!

    Ps. Luumun tarinoissa on uutta osaa luettavissa HRG Pelloilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markiiseilla ei taida olla yhtään kovinkaan puhdasta pulmusta, kaikki pettää kaikkia... Voin myöntää itsekin tunteneeni vahingoniloa Agnesin saadessa tytön, vaikka olinkin jo suunnitellut mitä käy jos tulee poika. No eiköhän nytkin ole jo tarpeeksi juonteenkäänteitä tulossa ja voinkin säästä sen tarinan myöhemmille polville :)

      Kävinkin lukemassa ja kommentoimassa Peltoja :)

      Poista
  4. Minäkin koin vahingoniloa Agnesia kohtaan kun epäonnistui katalassa suunnitelmassaan kohota markiisittareksi. :D Toisaalta se olisi ihan oikein Deborahille, joka itsekin juoksee vieraissa.

    Jatkoa odotellen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimme nauttia vahingonilosta yhdessä, Agnes kun ei kuulu minunkaan suosikkeihin :)

      Ja jatkoa ilmestyykin vielä tänään:)

      Poista