lauantai 5. joulukuuta 2015

Osa 1.9 Henell


 photo 70500f73-9743-4fc3-b472-3ab9a9056890_zpsjtjna0xy.jpg



                                                                                     ~ * ~

 photo 1_zpsksega9zj.jpg

Brita arvioi Danielia katseellaan. Pojasta tulisi kyllä ihan terve, mutta Brita ei ollut varma, tulisiko pojasta kovinkaan komeaa.

 photo 2_zpsrxvadopc.jpg

No pojalla ulkonäöllä ei ollut onneksi kovinkaan paljoa merkitystä, toisin kuin tytöillä. Dianan ulkonäkö olikin ollut Britalle paha pettymys. Tytöstä ei tulisi kedon kauneinta kukkasta, mutta Brita opettaisi kyllä tyttärensä tavoittelemaan rikkauksia. Hänen lapsistaan tulisi vielä jotain.

 photo 3_zpsjgnrxnfp.jpg

Thomas oli ylpeä kaksosistaan. Ainut asia mikä heissä oli vikana, oli heidän äitinsä. Heidän äitinsä, jonka olisi kuulunut olla Hester, ei Brita. Asialle ei kuitenkaan voinut mitään, kaksoset olivat syyttömiä Britan vikoihin. Thomas välitti silti syvästi lapsistaan.

 photo 4_zpsii03qkm2.jpg

Hester pikkoi ja maustoi kalaa kuin sumussa. Edellisenä yönä hän oli nähnyt kamalaa painajaisunta. Unessa hän oli menettänyt Thomasin. Se mitä uni oli saanut Hesterin tuntemaan, oli outoa. Hän oli suunnitellut Thomasin hylkäämistä ja rikkaan miehen etsimistä koko sen ajan, kun heillä oli ollut suhde. Kuitenkin Thomasin menettäminen jo pelkässä unessa... Se oli tuntunut hirveältä. Hester ei enää ymmärtänyt omia tunteitaan.
                                                                                     ~ * ~

 photo 5_zpsoewx68lv.jpg

Hester tunsi sydämensä läpättävän oudosti Thomasin istuessa hänen viereensä. Sydän hakkasi nopeampaa kuin koskaan. Hester pelkäsi sairastuneensa. Hän ei ollut ikinä ennen tuntenut mitään tälläistä.

 photo 6_zpsq33r7ixn.jpg

Kun Thomas veti Hesterin kainaloonsa, Hester tunsi olevansa turvassa. Kerrankin. Hän olisi halunnut jäädä Thomasin viereen ikiajoiksi.

 photo 7_zpsfhqmllhc.jpg

Kun Thomas veti Hesterin suudelmaan, vastasi Hester ensimmäistä kertaa ikinä innokkaasti suudelmaan. Hester tunsi jotain, mitä hän ei ollut koskaan tuntenut. Rakkautta. Sitä hän ei kuitenkaan vielä ymmärtänyt.
                                                                                     ~ * ~

 photo 8_zpst9pdmk7r.jpg

Britan järkyttyi näystä edessään. Hester. Hester ja Thomas. Hester ja Britan aviomies.

 photo 9_zpsgq88cd7v.jpg

Brita tunsi raivon kasvavan sisällään. Miten tuo nainen kehtasi. Ensin varastaa hänen paikkansa talon emäntänä, sen jälkeen vielä hänen aviomiehensä.

 photo 10_zpsizzbobls.jpg

Brita ei kyennyt enää pidätellä jo kauan hänen sisällään patoutunutta raivoa. Hän nosti kätensä ja löi Hesteriä kasvoihin niin kovaa kuin kykeni.

 photo 11_zpsjjmxws2j.jpg

Läimäytyksen jälkeen Brita kääntyi suoraan Thomasia kohden ja alkoi huutaa kurkku suorana tälle.

 photo 12_zps9vcicpih.jpg

"Samalla kun minä olen kantanut ja synnyttänyt sinulle kaksi lasta, sinä olet vehdannut oman sukulaisesi kanssa! Sukulaisen, jonka holhooja sinä olet! Miten sinä saatoit! Minun kodissani! Sinä majoitat huoraa MINUN kodissani!"

 photo 13_zpsebslcpwg.jpg

Thomas naurahti Britan reagtiolle ja valmistautui puolustautumaan.

 photo 14_zpsjdmww8al.jpg

Rauhallisella, mutta voimakkaalla äänellä Thomas sanoi: "Ensinäkin tämä on minun kotini, sinä et omista tätä. Itseasiassa sinä et omista mitään. Sinä olet minun vaimoni, joten minä omistan sinut. Sinulla ei ole mitään sananvaltaa minun tekemisiini tai tekemättömyyksiini. Ja uskallakin kutsua elämäni rakkautta huoraksi uudestaan. Sen tehdessäsi lyöt viimeiset naulat arkkuusi. Nyt käsken sinua poistumaan minun silmistäni, en jaksa katsella sinua".

 photo 16_zpsrhpuhegk.jpg

Britan teki mieli väittää aviomiehelleen vastaan, mutta tiesi tämän puhuvan totta. Rosewoodissa miehet omistivat naiset. Britalla ei ollut sananvaltaa miehensä tekemisiin. Raivoissaan Brita teki täyskäännöksen ja käveli pois huoneesta.
                                                                                     ~ * ~

 photo 17_zps19qydbvm.jpg

Britan ja Thomasin välinen riita sai Hesterin hermostuneeksi. Olihan hän helpottunut salailun tarpeen kadotessa, mutta hän pelkäsi Britan kertovan heidän suhteestaan jollekulle, joka kertoisi siitä jollekulle.

 photo 18_zpswolfpldw.jpg

Thomas puolestaan ei ollut lainkaan yhtä hermostunut kuin Hester. Hän nimittäin tunsi vaimonsa. Brita eli muiden kateudesta, eikä tämä kestäisi, jos joku saisi tietää todellisesta tilanteesta. Niinpä Brita ei varmastikaan kertoisi kenellekään.

 photo 19_zpspxbrqnvw.jpg

Brita leikki Danielin kanssa katkeruuden maku suussaan. Hänellä oli ollut paljon suuria suunnitelmia monille lapsille. Nyt hänen lapsilukunsa jäisi luultavasti kahteen. Brita halusi, ei vaan tarvitsi enemmän. Mitä hän voisi tehdä, jos Daniel tai Diana kuolisi? Yhden lapsen menettäminen ei olisi ihme. Brita tarvitsisi kuitenkin ainakin kaksi lasta. Hän tarvitsisi varalapsen, yhden lapsen lisää.

 photo 20_zpsihaptcin.jpg

Hiljaa Britan mielessä alkoi kehkeytyä suunnitelma, jonka avulla saisi painostettua Thomasin antamaan hänelle vielä yhden lapsen.
"Kultaseni, saat vielä ainakin yhden sisaruksen", Brita kuiskasi Danielin korvaan.

                                                                                     ~ * ~

 photo 21_zpspoxzr2ol.jpg

Hester tuijotti peilikuvaansa epäuskoisena. Kuva ei kuitenkaan valehdellut, se vain vahvisti Hesterin epäilykset. Hän oli raskaana. Kauhukuvat alkoivat vilistää Hesterin mielessä. Mitä tapahtuisi, kun Thomas saisi tietää? Mitä tapahtuisi, kun Brita saisi tietää? Mitä tapahtuisi, kun kaikki saisivat tietää?

 photo 22_zps3cux6a0o.jpg

Tuleva pelotti Hesteriä, mutta syvällä sisimmässään hän tiesi ansaitsevansa langenneen naisen leiman. Mitä muuta hän edes oli? Hän oli koko elämänsä yrittäny nousta arvoasteikossa käyttäen kaikkia ja kaikkea hyväkseen. Nyt oli hänen aikansa saada palkkansa.

                                                                                     ~ * ~

 photo 24_zpstiyeh5pn.jpg

Hermostuneena Hester tuijotti Thomasia. Raskaudesta kertominen pelotti, hän pelkäsi menettävänsä Thomasin raskauden vuoksi.

 photo 25_zps25wdz5pj.jpg

Hester nosti hermostuksesta tärisevän kätensä Thomasin käden päälle, katsoi tätä silmiin ja tokaisi: "Olen raskaana".

 photo 26_zpsi36x3jin.jpg

Thomasin selvittyä alkujärkytyksestä, tämän huulille alkoi hitaasti nousta hymy.
"Lapsi, me saamme lapsen!"

 photo 27_zpsyfyztopv.jpg

Hester ei voinut olla vastaamatta Thomasin hymyyn. Samalla onnellisuuden aalto hyökyi hänen ylitsensä. Thomasin vilpittömän onnellista reagtiota seuratessaan, Hester tajusi viimeinkin rakastuneensa tähän, vastoin omia suunnitelmiaan. Ja nyt... Nyt hän saisi lapsen rakastamansa miehen kanssa. Kaikki murheet ja ongelmat väistyivät Hesterin onnellisuuden tieltä.

                                                                                     ~ * ~

 photo 28_zpswsfxq4on.jpg

Onnesta vihellellen Thomas rahasti asiakastaan. Hän saisi lapsen Hesterin kanssa! Thomas tunsi suorastaan pakahtuvan ilosta. Hänen onneaan varjosti kuitenkin yksi suuri ongelma, nimittäin Hesterin naimattomuus. Langenneen naisen tai äpärän asema ei koskaan ollut hyvä. Hester ja lapsi joutuisivat häpeään koko elämäkseen. Pitkään mietittyään, Thomas oli kuitenkin keksinyt ratkaisun. Brita saisi esittää olevansa raskaana. Hester puolestaan pysyisi piilossa ihmisten katseilta. Näin he voisivat väittää Hesterin lapsen olevan Britan aviossa syntynyt lapsi. Kenenkään ei tarvitsisi koskaan tietää.

 photo 29_zpsoxkimond.jpg

Suunnitelmassa oli kuitenkin yksi hyvin heikko kohta nimeltä Glenys Blackwell. Britan sisar halusi kovasti nähdä sisarensa ja tämän lapset. Glenysiä ei voinut kuitenkaan päästää näkemään Britaa. Thomasin täytyi vain väittää Glenysille Britan olevan aivan liian väsynyt raskaudestaan ja toivoa, ettei tämä alkaisi epäillä mitään.
                                                                                     ~ * ~

 photo 30_zpsiepyiwv6.jpg

Brita vaihtoi raivoisssaan Danielin vaippoja. Hester oli raskaana, Thomas oli kertonut. Hesterin raskaus ei kuitenkaan ollut ainut asia, mistä Thomas oli kertonut. Britan täytyisi väittää olevansa raskaana. Hänen täytyisi väittää olevansa Hesterin äpärän äiti. Eikä Brita voinut muuta, kuin totella aviomiestään. Raivo kiehui hänen sisällään.
                                                                                     ~ * ~

 photo 31_zpszqjrqmbo.jpg

 photo 32_zpsan1j0acn.jpg

Kaksosten syntymäpäivien koitaessa, tilanne talossa ei ollut yhtään hellittänyt. Hesterin raskaus eteni ja Birta oli edelleen käärmeissään siitä. Thomas ei voinut kuin helpottua kuninkaan pojan sairastumisen antaessa heille hyvän tekosyyn olla pitämättä juhlia.

 photo 33_zpsuynigb27.jpg

Diana Henell

 photo 34_zpselbdjt2s.jpg

Daniel Henell
                                                                                     ~ * ~

 photo 35_zpsequpabs2.jpg

Kaksosten juhlinnan jälkeen Brita keräsi kaiken rohkeutensa esittääkseen uhkavaatimuksensa Thomasille.

 photo 36_zpscwsecabi.jpg

"Minä haluan vielä ainakin yhden lapsen ja sinä annat sen minulle".

 photo 37_zps96sxk3wt.jpg

Thomas vetäisi porsaanpalansa henkeensä kuullessaan Britan vaatimuksen.
"Miksi minä hankkisin enää lapsia kanssasi? Kaupalla on jo perijä, enkä tarvi sinun lapsiasi enää yhtään mihinkään".

 photo 38_zps6ziru4s8.jpg

"Sinä hankit lapsen kanssani, koska muuten minä en enää leiki mukana tätä typerää valeraskausleikkiä. Silloin minä kerron kaikille. Ja sinä tiedät vallan hyvin, miten käy miehelle, joka makaa holhokkinsa kanssa. Hesterin synnytyksen tullessa tarpeeksi lähelle, me pistämme lapsen alulle".

 photo 39_zps5de3giqm.jpg

Thomas tuijotti järkyttyneenä eteensä. Jokin Britan äänensävyssä kertoi tämän puhuvan totta. Thomasille ei jäänyt muita mahdollisuuksia kuin myöntyä.

                                                                                     ~ * ~

 photo 40_zpssnjrxxml.jpg

Hester tiesi, mitä hänen vatsansa saavuttama koko merkitsi. Thomas oli kertonut. Ajatus ei miellyttänyt häntä, muttei sille voinut mitään. Hester yritti kovasti ymmärtää Britaa, muttei siihen kyennyt. Hänelle Brita oli kuin piikki lihassa. Ainut este hänen onnensa tiellä. Hiljaa Hesterin mielessä alkoi kypsyä suunnitelma Britasta eroon pääsemiseksi. Uutta kevättä ei tämä enää näkisi.

                                                                                     ~ * ~

 photo 42_zpsnciksekb.jpg

Thomas ja Brita tuijottivat toisiaan sänkynsä vieressä. He molemmat tiesivät mitä heidän täytyisi tehdä, mutta kumpikaan heistä ei odottanut sitä innolla.

 photo 43_zpsvedphdpa.jpg

Lopulta he siirtyivät pedin puolelle sanomatta toisillensa sanaakaan.

                                                                                     ~ * ~

 photo 44_zpsocfjyfkm.jpg

Synnytyksen alkaessa  Hester tunsi tuskan valtaavan kehonsa. Hän oli tiennyt synnytyksen sattuvan, mutta ei ollut kyennyt kuvittelemaan kivun määrää. Hänestä tuntui kuin hänen kehonsa olisi ollut tulessa.

 photo 45_zpsx2cya6cu.jpg

Synnytyksen pitkittyessä Hesteristä tuntui kuin jokin olisi mennyt rikki hänen sisällän, niin suuri kipu oli. Hiljaa pelon värittämä ajatus löysi tiensä Hesterin mieleen.

Jonkin täytyi olla vialla.

 photo 46_zps2v2gpdbr.jpg

Pitkien ja tuskaisien tuntien jälkeen Hester sai syliinsä pienen tyttärensä, Jeannen. Kauaa hän ei kuitenkaan ehtinyt tyttöä sylissä pitämään.

Hester tunsi kuinka koko maailma pimeni hänen silmissään.

 photo 47_zpsxpsospbl.jpg

Thomasin vaipanvahtoyritystä vaikeutti hänen silmiään täyttävät kyyneleet.

 photo 48_zpsreeoc8pa.jpg

"Shh Jeanne, shh. Äiti paranee vielä. Äiti paranee. Äiti ei kuole", värisevällä äänellä Thomas rauhoitteli itkevää lastaan. Tai pikemminkin itseään.

 photo 49_zpsultefv0n.jpg

Hester ei nimittäin ollut toipunut synnytyksestä vielä. Hän makasi sängyssään kovassa kuumeessa ja Thomasia pelotti, että tämä kuolisi. Nunnaakaan ei voinut pyytää naista katsomaan, sillä eihän kukaan tiennyt Hesterin synnyttäneen. Kaikille muille Jeanne oli Britan lapsi.

                                                                                     ~ * ~

 photo 52_zpsrpgv6cwb.jpg

Hutiloiden Brita vaihtoi Jeannen vaippoja. Tytöstä huolehtiminen ei kiinnostanut Britaa lainkaan, mutta Hesterin maatessa sängyssä ja Thomasin työskennellessä kaupassa ei hänelle jäänyt vaihtoehtoja. Niinpä Brita hoiti lapsen, huolimattomasti, mutta silti.

                                                                                     ~ * ~

 photo 53_zpsiwnz0r7t.jpg

Britan suunnitelma lapsen saamiseksi oli tuottanut tulosta. Hän oli taas raskaana. Hesterin sairastumisen vuoksi lisääntyneen työmäärän kanssa raskaus otti kovasti Britan voimille. Hän kuitenkin nautti uudesta vapaudestaan, enää Hester ei ollut kertomassa mitä hänen täytyisi tehdä. Vihdoinkin Brita sai olla talonsa emäntä. Yksi asia kuitenkin huoletti Britaa. Hester oli alkanut näyttää paranemisen merkkejä, mikä merkitsi sitä, että Brita joutuisi pian luopumaan uudesta asemastaan. Eikä Brita sitä halunnut.

 photo 54_zpsf1ypnal2.jpg

Yhtäkkiä Britan mieleen muistui vanhan kotinsa lähellä kasvavat sienet. Sienet, jotka muistuttivat hyvin paljon tavallisia ruokasieniä. Sienet, joista vain hyvin harva tiesi. Sienet, jotka tappoivat hitaasti, mutta varmasti.

 photo 55_zpsjdbossrc.jpg

Suunnitelma alkoi hitaasti piirtyä Britan mieleen.

                                                                                     ~ * ~

 photo 57_zpsycq5if6y.jpg

 photo 58_zpswmypxccn.jpg

Illalla koitti Britan täysin laiminlyömät kaksosten syntymäpäivät. Kakkua ei ollut kukaan heille leiponut, eikä kukaan saapunut seuraamaan heidän kasvuansa.

 photo 59_zpsuxx4flo2.jpg

Diana Henell

 photo 60_zpsvoh3jxs6.jpg

Daniel Henell

 photo 61_zpsrayo4nrh.jpg

Samana iltana oli myös Jeannen juhlat, erotuksena se, että Thomas oli huolehtinut pienen piirakan Jeannelle. Thomasin mielestä hänen lempilapsensa ei saanut jäädä ilman kakkua.

 photo 62_zpsv6knwkwm.jpg

Jeanne Henell
                                                                                     ~ * ~

 photo 63_zps6liztbha.jpg

Tuijottaessaan keräämiään sieniä Brita epäröi hetken aikaa. Oliko hän aivan varma? Epäröinnin puuska meni kuitenkin hetkessä ohi Britan muistaessa maalailemansa tulevaisuuden haavekuvat.

Brita nappasi ensimmäisen sienen korista ja alkoi pilkkoa.


                                                                                     ~ * ~

                                                                                     ~ * ~

                                                                                     ~ * ~




Näihin tunnelmiin jätetäänkin kauppiaat! Seuraavaksi yritän kyhäillä jotain talonpojille, olen nimittäin kadottanut todella paljon heidän kuviaan, joten kaikki suunnitelmani Tillyjen varalle menivät täysin uusiksi... Onneksi olin kuitenkin ottanut paljon hutiottoja, jotka löytyvät minulta vielä, joten talonpojat saavat edes jonkinnäköisen osan :)

Ihanaa muuten, kun on vihdoinkin joulukuu!  Joululoma sen kun lähenee (kirjoitukset myös :/) ja luntakin sataa :) Hyvää (huomista) itsenäisyyspäivää kaikille!



8 kommenttia:

  1. Huhhuh! Jäin kyllä sanattomaksi, ei, mitä ihmettä, näillähän kuka tahansa saattaa kuolla seuraavassa osassa, hui! :o Jos Hesterillä on suunnitelma Britan eliminoimiseksi ja Britalla on sienensä Hesterin pään menoksi niin kyllä, oh my lord!
    Draamaa ei näiltä uuvu, tässähän pulssi nousi :D
    Muksuista kasvaa sieviä yksilöitä, tui! Tykkään erityisesti Danan nassusta, kaunis likka!
    "Ihania" juonenkäänteitä :'D jään innolla odottelemaan jatkoa! Hyvää itsenäisyyspäivää sullekin! (:
    Ps. Stormeiltakin löytyy uutta osaa luettavaksi (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauppiaiden ensiosassa tuleekin vielä sattumaan ja tapahtumaan... Draamaa ei todellakaan tule uupumaan.
      Kiva, että tykkäsit ja menenpä tästä lukemaan Stormien osan :)

      Poista
  2. Oi, mikä osa! Mahtavaa juonittelua, kun rouvat ovat vuoron perään aikeissa ottaa toistensa hengen! Nyt pahasti alkaa kyllä näyttää siltä, että se on Hester, joka pääsee hengestään. Tai pahasti ja pahasti, en oikein tiedä, kenen puolella olen täsäs jupakassa :D Brita vaikuttaa häikäilemättömältä ja oli aika kylmäverisesti valmis myrkyttämään Hesterin. Toisaalta siinä on myös jotain sellaista, mistä pidän. Hester on jotenkin ärsyttävä, vaikka luopui sentään aikeistaan jättää Thomas ja hypätä rikkaamman miehen kelkkaan. Mutta en tiedä, Hesteriä käy silti sääliksi. Kaikkein pahin on ehkä kuitenkin Thomas. Ei ihme, että Brita kiehuu raivosta, kun Thomas kohtelee häntä noin. Rakastaahan hän Hesteriä, mutta.. he ovat kuitenkin sukulaisia.

    Voi lapsiparkoja! Heitä ei kukaan huomioi, varsinkaan Dianaa ja Danielia. Jeannen asema ei varmaan Britan silmissä ole tulevaisuudessa kovin korkealla. Kenenkään kohdalla tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta. Siitä huolimatta tykkäsin osasta erityisen paljon! Jatkoa odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauppiaiden rouvat taitavat kyllä juonittelun ja murhien suunnittelun, saapi nähdä kellä on kanttia sunnitelmat toteuttaa.
      En itsekään pidä erityisesti Hesteristä, minkä Hester saa ehkä kokea nahoissaan, tai sitten ei...
      Lapsien asema ei kyllä Henelleillä mitenkään herkullinen ole, ainakaan niiden joiden äiti pitää valtaa talossa.
      Mukava että tykkäsit:)

      Poista
  3. Ohhoh, olipas jännä osa :o Ankun sanoin, kuka vaan saattaa kuolla ensiosassa, molemmat naikkoset kun suunnittelevat toistensa tappamista D:
    Lapsoset ovat tosi söpöjä, tuitui c: vaikkei heitäkään oikein kukaan huomioi D:

    Jatkoa odottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavassa osassa saattaakin, joku kuolla kupsahtaa...
      Lapsista tuli tosiaan yllättävän söpöjä, eivät vain harmikseen saa huomiota lainkaan.
      Jatkoa ilmestyykin jo tänään:)

      Poista
  4. Komppaan edellisiä ja toistan, että ovelaa juonittelua ja jänniä käänteitä! Dianasta tuli todella kaunis ja persoonallisen näköinen! Myös Daniel on söpö pieni poika! Toivottavasti lapsoset eivät tule kärsimään vanhempiensa juonittelusta ja...murhayrityksistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset eivät taida säästyä kärsimyksiltä tuollaisten vanhempien kanssa, mutta saa nähdä kuka kärsii eniten...

      Poista