perjantai 27. marraskuuta 2015

Osa 1.8 Neville


 photo 8b456b2b-9e1b-4a46-a3bf-5dd509095d56_zpstccdaful.jpg



                                                                                ~ * ~

 photo 1_zpstkhnoyzk.jpg

Beatrice hymyili onnellisena pikku Henrylleen. Tämän kasvot olivat niin suloiset ja viattomat. Maailman pahuus ei ollut vielä koskettanut lasta. Bea aikoikin pitää huolen siitä, ettei paha pääsisi koskemaan lapseensa vielä pitkään aikaan.

 photo 2_zpsjg9okhju.jpg

Kaikki näytti kuitenkin menevän hyvin. Henry kasvoi terveenä ja hyvinvoivana koko ajan. Ja mikä kaikkein tärkeintä, tässä ei vieläkään näkynyt mitään merkkejä puolisuudesta.

 photo 3_zpszimrtebb.jpg

Beatricen onnea täydensi myös uusi raskaus, pian hänellä olisi kahdet pienet jalat juoksemassa helmoissaan. Lastensa turvallisuuden vuoksi, Beatricea ei edes häirinnyt se, että hän joutui hoitamaan taloutensa kokonaan itse. Palvelijan hankkiminen olisi edelleen liian riskialtista.

 photo 4_zpsxd9wfmng.jpg

Beatricen onnessa oli kuitenkin yksi särö, joka varjosti hänen onneaan. Uudessa raskaudessa oli nimittäin jotain outoa. Beatricen olo oli aivan erilainen kuin hänen odottaessaan Henryä. Raskauden alettua hän oli alkanut kuulla meren kutsun entistä vahvempana. Kutsun vahvistuminen huolestutti hänä valtavasti, se ei ollut asia jolle hän olisi voinut vain kohauttaa olkiaan. Mikään mereen liittyvä ei ollut.
                                                                                ~ * ~

 photo 5_zpskgrr0o5z.jpg

 photo 6_zpso7tbcsat.jpg

Edwardin kannustushuutojen kuuluessa taustalla Beatrice puhalsi kynttilöitä Henryn kanssa. Aatelisten lapsista ensimmäisenä kasvoi Henry. Tälle ei kuitenkaan voitu valitettavasti järjestää juhlia kruununperijän ollessa sairaana, mutta se ei haitannut lainkaan Beatricea. Parempi vain niin. Eipähän tullut ylimääräisiä silmiä kaivelemaan Bean kotia.

 photo 7_zpsoyyu5d7v.jpg

Paroni Henry Neville

 photo 8_zpsofwfy0cs.jpg

Beatrice puristi Henryn pienen lämpimän kehon tiukasti itseään vasten. Tämä lapsi olisi turvassa. Vatsassa olevasta Beatrice ei ollut niin varma. Häntä oli alkanut huolettaa, että syntyvä lapsi olisi puolinen. Beatrice halusi niin kovin suojella lapsiaan. Hänen voimavaransa olivat kuitenkin rajalliset ja hänen lapsillaan oli kovin voimakkaita vihollisia.

                                                                                ~ * ~

 photo 9_zpshvvlducn.jpg

Keskustellessaan vaimonsa kanssa päivällispöydässä, Edward huomasi helposti vaimonsa alakulon. Edward tiesi liiankin hyvin mistä tämä johtui. Pelosta. Beatrice pelkäsi heidän lastensa puolesta.

 photo 10_zpsf7o0l2lt.jpg

Edward ei halunnut katsella vaimonsa pelkoa, hän halusi nähdä tämän hymyilevän huolista vapaana niin kuin ennen heidän Rosewoodiin saapumistaan.

 photo 11_zpse5vq84f8.jpg

 photo 12_zpsu07moi8z.jpg

"Lentosuukko kauniille vaimolleni, lasteni äidille!" Edward huudahti.

 photo 13_zps1fcyiko8.jpg

Beatrice naurahti ja nappasi lentosuukon ilmasta. Aivan niin kuin heidän tutustumisensa alkuaikoina.

 photo 14_zps9d2ax1ee.jpg

Naurahduksen jälkeen Beatrice nappasi haarukkansa ja hyökkäsi aviomiehensä aterian kimppuun.

 photo 15_zpsratok6kh.jpg

"Kaunis raskaana oleva nälkäinen vaimosi tarvitsee lisää ruokaa!"
Naurultansa Edward ei kyennyt varoittamaan vaimoaan ruokaansa lisäämästä suolasta.

 photo 16_zpsy3xffgpl.jpg

Beatrice nyrpisti nenäänsä yllättävän suolamäärän vuoksi, mikä sai Edwardin nauramaan entistä äänekkäämmin.

 photo 17_zps0jntpbx2.jpg

Lopulta Edward nappasi vaimonsa käden ja katsoi tätä lämpimästi silmiin.
"Minä rakastan sinua. Aina. Mikään ei voi meitä erottaa, vaikeudet me voitamme yhdessä."

                                                                                ~ * ~

 photo 18_zpsjlruudl4.jpg

Edward ei voinut olla hymyilemättä uneliaan poikansa heikolle vastustelulle nostaessaan tätä kehdosta.

 photo 19_zpscfnjubjc.jpg

Heti vaimonsa jälkeen Edward rakasti lapsiaan eniten maailmassa. Ainut mitä hän lapsilleen halusi oli onni. Ei olisi väliä keiden kanssa he menisivät naimisiin, minkälaisia tehtäviä he saisivat tai kenen kanssa he ystävystyisivät, kunhan he vain olisivat onnellisia.

                                                                                ~ * ~

 photo 20_zpsjg1yxf7s.jpg

Bea soitti hymyillen harppuaan. Hän rakasti musiikkia. Siihen liittyi kuitenkin yksi varjopuoli, veden väen puolisena Beatrice kykeni soittamaan kauniimmin kuin kukaan ihmnen. Liian kauniisti. Kun muut tytöt innoissaan esittelivät soittotaitojaan tanssiaisissa, Beatricen oli aina täytynyt pysyä kaukana soittimista. Hän ei voinut soittaa kenenkään kuullen. Mahassaan olevalle lapselle hän kuitenkin soitti. Musiikki ei rentouttanut pelkästään Beatricea, se sai myös syntymättömän lapsen lopettamaan pyörimisensä.
                                                                                ~ * ~

 photo 21_zps0qgx1mhn.jpg

Aatelismiesten peli-ilta kokoontui taas. Tällä kertaa paikalle olivat päässeet Edmund, Alarik ja Robert. Sir Malcolm oli valitettavasti joutunut jäämään vaimonsa avuksi, eikä ollut päässyt viihdyttämään miehiä. Malcolmin vaimo Fredrika oli kuitenkin synnyttänyt kaksoset ja oli jo uudestaan raskaana, mikä rajoitti kovin ritarin menemisiä. Paikalle päässeiden miesten peliä se ei kuitenkaan häirinnyt. Alarikkin oli jo kynitty puhtaaksi tämän illalle varaamista rahoista.

 photo 22_zpss4kfpida.jpg

Rauhallisesti Edward jakoi kortteja vielä pelissä mukana oleville miehille. Tähän mennessä hän oli saanut pelkkiä hyviä uutisia. Malcolm oli liian kiireinen jahdatakseen puolisia, eikä kellään muullakaan ollut suurempaa halua ryhtyä siihen. Niinpä miesten puheenaihe siirtyikin sinne minne se lähes aina siirtyi eli naisiin.

 photo 23_zpspralakuz.jpg

"Olen kuullut huhua, että olet saanut lapsen palvelijasi kanssa Alarik", Robert totesi.
Alarik tuhahti ärtyneesti ja vastasi: "Tuskin se minun on, nainen kun on maannut varmaan kaikkien kanssa. Uskoisin lapsen olevan pikemminkin Malcolmin."
"Ritarin tai ei, jonkun aatelisen se on. Minun ei kuitenkaan, alaluokkaiset rakastajat eivät minua kiinnosta", kuningas sanoi.

 photo 24_zpsi7w6pdso.jpg

"Rakastajattaresi on siis yläluokkainen? Olemmekin pohdiskelleet sen voivan olla sisar Morgana. Naiselta löytyi hääpukukin kaapistaan vaimovainajalleni, rauha hänen sielulleen", Robert kysyi kuninkaalta.

 photo 25_zps2xebwvu9.jpg

Kuningas hymähti ja veti voittamansa pelimerkit itselleen.
"Sisar Morgana vai? Yritin kyllä, muttei kukaan sitä naista saa. Haikailee vieläkin Edwardin perään."

                                                                                ~ * ~

 photo 26_zpsy1uc2s0r.jpg

Vaivaaloisesti Beatrice kuurasi pesuallasta puhtaaksi. Valtava maha painoi ja vaikeutti kaikkea mitä hän yritti tehdä.

 photo 27_zpsbneshbci.jpg

Maha nimittäin todellakin oli valtava, suurempi mitä Beatrice oli ikinä kellään nähnyt.

                                                                                ~ * ~

 photo 28_zpsdzdth7ea.jpg

Pitkän yöllisen pyörimisen jälkeen Beatrice totesi ettei kykenisi enää nukkumaan mahansa kanssa.

 photo 29_zpsteen4oxj.jpg

Lapsiveden valahtaessa Beatricen reisille saattoi hän huokaista helpotuksesta. Viimeinkin lapsi päätti syntyä.

 photo 30_zpsr6hmzhel.jpg

Helpotus vaihtui kuitenkin pian tuskanhuutoon.

 photo 31_zpsfu0ti9pq.jpg

Paronitar Gertrude Neville

 photo 32_zpsuisd6lph.jpg

Beatrice saattoi hengähtää vain hetken uusi lapsi sylissään ennen kuin joutui nopeasti ojentamaan tytön Edwardille.

 photo 33_zps0fcgt3jl.jpg

Synnytys ei ollut vielä lakannut.

 photo 34_zpsa3logwfv.jpg

Paronitar Ida Neville

 photo 35_zpsc21ar8rb.jpg

Synnytyspoltot eivät lakanneet vielä toisenkaan lapsen jälkeen, vaan pian Beatirce piti sylissään jo kolmatta vauvaa, Jasperia, sylissään.

 photo 36_zpsiip9vz1v.jpg

Kauhun hämmentämänä Beatrice hoiti pientä tytärtään. Kolmoset. Kolmoset, jotka kaikki olivat puolisia. Heti saatuaan lapset syliinsä Beatrice oli huomaanut heidän epätavallisen viileän ihon. Ensimmäinen merkki lapsien todellisesta luonnosta. Puolisuudesta.
Lasten puolisuus ei ollut kuitenkaan ainoa asia, joka pelotti Beatricea. Kukaan ei ollut koskaan kuullut, että veden väelle olisi syntyny puoliskolmoset. Tai kolmosia ylipäätään. Ja veden väki rakasti kaikkea harvinaista. Varsinkin jos siihen liittyi veden väelle tärkeä luku kolme. Veden väki hallitsi kolmea suurta merta, veden väellä oli kolme kuningasperhettä ja veden väellä oli kolme elämänvaihetta. Luku kolme merkitsi siis veden väelle paljon. Ja kolmoset, veden väen kolmoset... He herättäisivät paljon huomiota jos veden väki saisi tietää heistä. Beatricen täytyisi pitää huolta etteivät he saisi tietää. Hänen lastensa täytyi saada olla turvassa.

 photo 37_zpsnrdkso45.jpg

Edward piteli Jasperia huolissaan sylissään. Bea oli sanonut lasten olevan puolisia ja Edward uskoi hänen sanaansa. Sitäpaitsi, kun hän vertasi Henryä ja kolmosia keskenään, saattoi hän huomata eron lasten ihon lämpötilassa. Kolmoset olivat selvästi viileämpiä kuin kuumaverinen Henry.

                                                                                ~ * ~

 photo 38_zpsrzfgww1o.jpg

Beatrice katsoi Idan kasvoja etsien niistä kuumeisesti samanlaisia kuvioita kuin itsellään. Hän kyllä tiesi omien kuvioidensa ilmestyneen vasta lapsuuden alussa, mutta silti hän pelkäsi lasten kuvioiden ilmestyvän jo. Kolmoset kasvoivat hyvää vauhtia ja mitä vanhemmiksi he tulivat, sitä enemmän Beatrice pelkäsi.

 photo 39_zpswdk8veim.jpg

Vielä Beatrice ei löytänyt Idan kasvoista mitään ja huojentuneena hän laskikin lapsen takaisin kehtoon. Kuviot kuitenkin ilmestyisivät vielä jonain päivänä.

 photo 40_zpss7zcnp74.jpg

Beatrice ei kyennyt saamaan huolta lapsista pois mielestään. Vielä hän pystyi pitämään kolmoset kartanon porttien takana turvassa, mutta lapset kasvoivat. Jonain päivänä heidät täytyisi päästää ulos kartanosta oikeaan maailmaan. Julmaan maailmaan. Vaaralliseen maailmaan. Poikana Jasper olisi vielä kohtalaisen turvassa, hän kykenisi suojelemaan itseään. Ida ja Gertrude eivät siihen kuitenkaan kykenisi. Jonain päivänä heidän olisi aika mennä naimisiin. Mitä jos heidän aviomiehensä saisivat selville heidän salaisuutensa? Luostariin tyttöjä ei voinut laittaa, siellä he jäisivät varmasti kiinni. Vanhoiksipiioiksi he eivät voisi jäädä, se kun olisi aivan liian epäilyttävää. Tytöt täytyisi vain naittaa joillekin pikkuaatelisille, jotka eivät kiinnostaisi ketään. Kaikkein suurimmassa vaarassa he olisivat, jos joku kuninkaan lähipiiristä kiinnostuisi heistä. Kaikkein vaarallisinta olisi kuitenkin itse kuninkaan tai hänen poikiensa huomio.
                                                                                ~ * ~

 photo 41_zpsfbd65yhy.jpg

Hymyillen Beatrice herätteli Henryä kehdostaan. Tänään olisi pienen pojan suuri päivä, lapsenkiharoiden leikkaamisen aika.

 photo 42_zpsxt5j080n.jpg

Beatrice veti Henryn tiukkaan rutistukseen. Vastahan tämä oli syntynyt! Beatrice ei olisi vielä halunnut luopua pojastaan, mutta nyt oli tämän aika siirtyä miesten maailmaan. Vielä tämän päivän hän saisi kuitenkin pitää Henryn itsellään, luopumisen aika olisi vasta illalla.

 photo 43_zpsnwnpwai1.jpg

Ilta saapui kuitenkin liian pian. Beatricen sylissä Henry kurkotteli jo innoissaan kakun luokse. Beatrice ei voinut olla nauramatta pojan innolle, pienen lapsen innokkuus siirsi synkät pilvet pois hänen taivaaltaan.

 photo 44_zpsedodcfee.jpg

Nauraen Beatrice puhalsi kynttilät yhdessä Henryn kanssa.

 photo 45_zps9rzho8xl.jpg

Paroni Henry Neville

 photo 46_zpsdvwfmeqz.jpg

Lapsenkiharoiden leikkaamisen jälkeen Henry käpertyi onnellisena äitinsä kainaloon. Kolmosten syntymän jälkeen ei Henry ollut saanut tältä näin paljoa yhtäjaksoista huomiota ja nyt kun hän sitä sai, aikoi hän nauttia siitä.
                                                                                ~ * ~

 photo 47_zpsdvcqbpt0.jpg

Aamulla pedatessaan petiään Henry tunsi kuinka jännitys nipisteli mahanpohjassa. Kunhan vain kouluvaunut saapuisivat, pääsisi hän aloittamaan Rosewoodin aatelispojille tarkoitetussa opinahjossa.

 photo 48_zps5zeo8po4.jpg

Perhoset vatsassa Henry astui tyhjiin vaunuihin. Vaunujen tyhjyys aiheutti pienen pettymyksen, muut aatelispojat eivät olleet vielä tarpeeksi vanhoja kouluun, joten Henry joutui aloittamaan koulutaipaleensa yksin.

 photo 49_zpstz6jgspx.jpg

Toinen pettymys valtasi Henryn mielen hänen nähdessään opettajan antamat kotitehtävät, hänellä menisi koko ilta niihin! Pettymys unohtui kuitenkin Henryn haistaessa kakun tuoksun ja kuullessa äidin kutsun seuraamaan kolmosten kasvua.

                                                                                ~ * ~

 photo 50_zpskqijppjr.jpg

 photo 51_zpstoc4fcvh.jpg

 photo 52_zps5fsqkdkj.jpg

Beatrice ja Edward puhalsivat molemmat kynttilöitä kolmosten kanssa. Katsellessa lasten iloisia ilmeitä, huolet tuntuivat kaikkoavan molempien mielestä. He selviäisivät tästä.

 photo 53_zpsumwwoyuc.jpg

Paronitar Gertrude "Truda" Neville

 photo 54_zpsaypn4cv6.jpg

Paroni Jasper Neville

 photo 55_zps1wgegmtn.jpg

Paronitar Ida Neville

 photo f5d9d580-2907-44a8-b58e-b7c0556ecdff_zpsdexmf883.jpg

Paronien juhlat jatkuivat sisällä lämpimässä kolmen kakun kera, mutteivat he olleet ainoita juhlijoita. Ulkona päättyvän syksyn kirpeässä ilmassa aallot löivät kohti rantaa. Aalto aallolta ne jatkoivat pidemmälle ja pidemmälle, syöden koko ajan enemmän ja enemmän maata alleen. Ihan kuin meri olisi yrittänyt päästä jonnekin. Aaltojen rytmikäs pauhina alkoi kuulostaa suoraan juhlalta.

Jossain muuallakin kuin paroneilla vietettiin kolmosten syntymäpäiviä.

                                                                                ~ * ~

                                                                                ~ * ~

                                                                                ~ * ~

Monen mieleen varmaan on ilmestynyt kysymys, miten sain kolmoset? Minäkin pohdin aivan samaa, kun Beatricen synnytys ei päättynytkään toiseen lapseen, joten siirryin tutkimaan ladattujeni kansioita. Sieltähän se ratkaisu sitten löytyikin. Olin nimittäin "siivonnut" ladattujani ja jotenkin onnistunut siirtämään vanhan kolmosneloshackini sinne... Enpä enää yhtää ihmettele miten markiiseillekn siunaantui kaksoset. No hack on nyt pois käytöstä joten ei enää lisää kolmosia tähän tarinaan, mutta tulee kyllä superhauska taaperoaika paroneilla, kun vauva-aikakin oli jo aivan tuskaista.
Mutta siinä oli sitten viimeiset aateliset, seuraavaksi päästään joko takaisin Henelleille tai extran pariin (kunhan vaan saan ensin päätettyä kumpaan).

10 kommenttia:

  1. Nevillet alkavat tuntua näiden muutamien tutustumiskertojen jälkeen kyllä erittäin mielenkiintoiselta. Minua ihteäni ainakin kovasti kiinnostaa tämä merenväki joka kolkuttelee jo ihan ovella.
    Samoin kaikki kehittämäsi yksityiskohdat puolisista (jo itsestään sana puolinen - puoliverisen sijaan on kivaa vaihtelua) tuntuvat kiehtovilta. Merkit, silmät, ihon kylmyys, yms. tiedot rakentavat pikkuhiljaa lisäinfoa tästä puolisten kansasta, ja varmastikin siinä sivussa myös vesiväestä itsestään.

    Edward on kyllä rohkea mies joutuessaan nyt suojelemaan noinkin suurta katrasta puolisia, joiden valmennus salassapitoon saattaa olla kyllä aikamoinen projekti :D.

    Jatkoa mielenkiinnolla kyllä oottelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Kiva, kun pidät tavastani kertoa ja jättää kertomatta puolisista (jouduin miettimään hyvin pitkään millä tavalla kerron heistä) :)
      Edward saattaakin saada muutaman ongelman jaloissaan juoksevista puolisista...

      Poista
  2. Ihana osa. Mitenhän Beatrice pystyy salaamaan lastensa puolisuuden muilta kaupunkilaisilta? Ja osaavatko lapset olla varovaisia kun kasvavat isommiksi. Ja viimein saimme vastauksen miksi sisar Morganilta löytyi häämekko kaapistaan. Tiesiköhän Beatrice, että Edwardin oli määrä mennä sisar Morganin kanssa naimisiin? Innolla odotan jatkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Beatricella ja Edwardilla tulee olemaan mielenkiintoista aikaa lasten siirtyessä ihmisten ilmoille, salaisuudet kun on tarkoitettu selvitettäviksi...
      Morganasta kuullankin vielä, kuka nyt painaisi villaisella kihlauksen purkamista?

      Poista
  3. Hyvä osa jälleen! Mielenkiintoinen tuo puolisuus asia, saas nähdä miten kolmosten käy jos Beatrice ei saakkaan pidettyä lasten puolisuutta salassa. Mielenkiinnolla jään seuraamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Kolmosten kohtalo tosiaan on vaakalaudalla, jotkut salaisuudet kun olisi parasta jättää salaisuuksiksi...

      Poista
  4. Uuuuuu! Holy pumpkin pie, täähän on jännää! :D jostain syystä tykkään ihan mielettömästi Beatricesta :3 Edwardkin on kyllä lutunen :3 ja voi kun ne on yhdessä, niin pus! ♥
    Aloin jo vesi kielellä odottamaan sitä, kun kruununprinssi saa päähänpiston ja ihastuu Trudaan tai Idaan ;D♥
    Ja tahtoo nähdä vedenväkeä! :3 (vaikka oon itekin - hox - _yrittänyt_ väsätä jotain vedenväkitarinaa, mutta kuvaaminen vaan on aina osoittautunut niin pirulliseksi ettei ole hermot kestänyt. Että tsemiä ihan hurjasti siihen!)
    Mistä muuten oot löytänyt Beatricen nutturakampauksen? Sopis munkin peliini aika somasti ;)
    Ihana ja koukuttava osa (ja tarina!), jatkele ihmeessä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Älä huoli, vedenväkeä tullaan näkemään vielä (ja tosiaan, saa nähdä minkälaiset kuvausratkaisut teen)
      En muista nyt mistä Beatricen kampaus on, mutta tänään kun pääsen pelikoneelleni tarkistan sen ja kerron :)

      Poista
  5. Kohtalon ivaa kenties, että yksi valtakunnan harvoista pariskunnista, jotka oikeasti rakastavat toisiaan, joutuvat elämään tuollaisen salaisuuden kanssa ainaisessa pelossa. Erittäin mielenkiintoista nähdä, miten perhe selviää - vai selviääkö? Kaiken lisäksi Beatrice sai vielä kolmoset, mikä on omiaan lisäämään jännitystä perheen tilanteeseen. Nättejä ovat kuitenkin kaikki lapset, etenkin Henryssä merkit viittaavat oikeaan sydäntensärkijään, kunhan tuosta vielä kasvaa.

    Ja Edward ja Morgana, sehän selittääkin paljon! Pidin kovasti tuosta pokeri-ilta-kohtauksesta, etenkin, kun herrat kävivät vuoropuhelua. Elävöittää kummasti tarinaa kun tarinaa :) Aatelisäijäthän on pahempia juoruamaan kuin mitkään kylän juoruämmät! :D Odottelen jatkoa innolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Nevilleillä on todella jatkuva tilanne päällä, ilman salaisuuksia heidän elämänsähän olisi liiaksi ruusuilla tanssimista!
      Kiva, kun tykkäsit aatelisten pokerinpeluusta, minulla on vaikuksia kirjoittaa vuoropuheluita, niin ne tuppaavat aina jäämään vähemmälle :)

      Poista